Sneeuw in Canada !

Wij “genieten” hier van een zachte winter. Met grijze dagen en af en toe wat zon en veel wind. We zouden liever een heldere hemel hebben en een pak sneeuw om het plaatje volledig te maken : vriestemperaturen met een zonnetje.  Dat spreekt me wel aan, veel gezonder dan het weer dat we nu hebben. Dan zou ik wellicht minder gewrichtspijnen hebben en zouden mijn vingers niet weigeren om ook maar een kort briefje te schrijven .

Mijn nicht wonende in Canada , in het Noordoosten van Ontario , stuurde me volgende foto’s door en geloof me ik ben er niet jaloers op. Daar kan vanaf einde oktober met tussenpozen zoveel sneeuw vallen dat ze verplicht zijn om een sneeuwruimer  te hebben . Anders kunnen ze niet in hun garage en ook niet de trappen op naar hun voordeur! Deze foto’s zijn vorige week genomen! Wanneer zij zeggen het is koud dan zijn de temperaturen van bij ons maar peanuts!
De meest extreme lage temperaturen  ooit gemeten waren -40C en de meest extreme hoge temperaturen +39 C.  Gelukkig voor hen zijn de gemiddelde temperaturen niet zo extreem.

 

18 gedachtes over “Sneeuw in Canada !

 1. In Canada kunnen heel veel sneeuw vallen. Klopt wel. Ik heb ook wel eens gehoord dat niet meer op weg kunnen rijden. Dan ben je thuis aangebonden. Zo erg is het daar. Leuk dat je nicht foto’s stuurde. Zoveel is erg veel. Het is wel gezond weer. Beter dan regen. Nu regent bij ons.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ben eigenlijk blij te zien dat er dáár tenminste nog ‘normaal’ sneeuw ligt. En eigenlijk zijn de winters hier met ons zeeklimaat ook vrij normaal, alleen de temperaturen zijn hier wél veel te hoog voor de tijd van het jaar. Maar op sneeuw zit ik niet meer te wachten hoor.. vond die hagelbuien die we hier laatst hadden wel winters genoeg.. maar na een kwartiertje is dat allemaal weer weg gelukkig haha en zonder vieze natte slush!

  Like

  • Zolang het niet vriest krijgen we ook geen sneeuw hooguit een hagelbui( zelfs dat hebben wij hier niet gezien). Hoe langer de dagen worden hoe minder ik nog naar echt winterweer verlang! Ik ben zelfs al die scherpe wind die we hier al hadden flink beu.

   Like

 3. Maaaaar…. het zou hier ook wel eens echt moeten winteren hé, deze winter is niet ok, niet voor de mens én niet voor de natuur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.