Bosje van heist

Zondag 26 januari scheen de zon tot  14 uur en daarna sloeg de hemel toe en bleef er alleen een grijs wolkendek. Maar ik had  zo’n zin om eens te wandelen op de zeedijk . Nu eens niet in de richting van het Zwin maar vanaf de andere kant,  te starten in Heist en zo tot aan het Rubensplein . Ik zag het niet zitten om dit heen en weer te doen. Mijn fysieke toestand kan een lange wandeling nog niet aan. Lang? Zeker voor een niet zo getrainde wandelaar( ik fiets liever). In totaal wandelde ik  toch meer dan een uur en dan bedoel ik niet slenteren.
Ik parkeerde mijn auto aan het station in Knokke en nam samen met mijn vriendin de tram naar Heist . Start aan het Heldenplein.
Maar eerst wilden we door het” bosje van Heist” (Directeur generaal Willemspark )wandelen. Er is zoveel negatieve kritiek omdat het bosje opgekuist is en er veranderingen zijn aangebracht. Het oogt inderdaad kaler maar laat alles toch eerst eens weer groeien vooraleer zoveel kritiek te spuien. Omdat het indertijd zo volgroeid was liepen er dikwijls exhibitionisten rond die de mensen de stuipen op het lijf joegen. Dan te bedenken dat er daar veel kinderen komen spelen!

Er is niet alleen een bosrijk deel maar ook een mooi duinengebied . Je komt er al wandelend tot aan de zeedijk. Het leuke is de lange en hoge trap waar het kunstwerk staat met de twee redders die op een hoge stoel het strand en de zee in de gaten houden.

we wandelden van daar het hele eind langs de zeedijk maar dat zie je morgen dan !

11 gedachtes over “Bosje van heist

 1. Wat leuk ging om te wandelen. Twee kunstbeelden op stoeltje is zeker apart om te zien. Bossen zie dan bij de bank holletjes graven geweest. Leuke foto’s.

  • Dit bosje wordt niet naar waarde geschat. Maar het toon heel goed de overgang van zand duinen naar bosgebied.
   Die beelden worden veel gefotografeerd en ze zijn echt op een plek die pas : strand en zee “bewaken”.

  • Dat denk ik ook en snoeien was daar echt wel nodig. Veel te veel bomen en veel te veel ondergroei. Nu oogt het nog kaal maar dat groeit wel weer dicht. Ondertussen hebben ze het ook zo opgeknapt dat exhibitionisten wel twee keer gaan nadenken om daar mensen lastig te vallen.

  • Zoals ik bij Mizzd al schreef : een stukje natuur zonder franjes !
   Dat beeld moet je echt weten staan . Maar ik denk dat velen dat ondertussen wel weten. Er komen veel mensen de hoge trappen oplopen om er van dichtbij een foto te maken. En kinderen proberen via het laddertje omhoog te klauteren . Weinigen durven tot boven 🙂

 2. Dat ‘losjes door de bosjes’ is zeker nog uit de tijd van die exhibitionisten..? hahahahaa!
  Mooie wandeling hoor.. en inderdaad zéker niet mis, een uur stevig doorwandelen.. goed van jullie!

  • ja mijn vriendin en ik hebben er ook mee moeten lachen! Is wel een beetje dubbelzinnig. Maar dat zal nu wel moeilijker zijn nu alles zo open is geworden!! Ik zie in gedachten al hoe het er zal uitzien wanneer alles weer groen zal zijn! Een mooi stukje natuur zonder franjes.

Geef een reactie