Blue Monday

De maandag van de laatste volle week van januari is de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Waarom juist” blue” monday ? De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een blauwe vlag) lieten bij thuiskomst duidelijk zien dat men de “blues” had, in de rouw was.

Ik voel me vandaag helemaal niet treurig , neerslachtig of weemoedig! Kijk maar eens welk een mooie zonsopgang ik deze morgen te zien kreeg!! En dat is echt niet elke dag zo  want huizen en bomen belemmeren een mooi uitzicht. Deze keer was de hemel tot héél hoog fel gekleurd. . De kleuren waren zo intens!

En toen ik naar buiten keek zag ik een ekster (op de tweede foto hieronder) als een gek weg en weer slingeren aan een touw (in de gesnoeide kerselaar )om toch maar graantjes uit de silo’s bedoeld voor de kleine vogeltjes te kunnen pikken.

In de tuin bekennen de  sneeuwklokjes al kleur.

Het krulhazelaartje zwaait met zijn ranke takken al heen en weer met bijna bloeiende katjes. Hier en daar al een madeliefje en tussen de terrasstenen een viooltje, grote   plakken mos in het gras en ook in de bloemenborder.De winterjasmijn blijft maar bloeien. Ook al een bloeiende bernagie en een struikje dat de hele zomer lang blauwe bloemetjes heeft ( de naam ontsnapt me nu) en nu al terug aan het bloeien gaat.

Geen tijd om aan een Blue Monday te denken!!

 

16 gedachtes over “Blue Monday

 1. Totaal geen last van. Zeg mij niks met Beu Monday. Je hebt wel prachtig foto’s kunnen maken. Het ziet goed uit. Zonsopgang is zeker prachtig gezicht. Hadden wij ook toen blogje gezet. Paar logjes terug. Fijne dag.

 2. Ik las ook her en der over Blue Monday. Gelukkig heb ik er ook geen last van gehad. We hebben een fijne wandeling gemaakt deze voormiddag en deze namiddag heb ik gekoffiekletst met een vriendin. Niks Blue Monday dus!

  • Ik heb geen speciale dag om eens wat down te zijn , hoogstens eens me lastig voelen omdat ik zoveel spierpijnen kan hebben. Ik had er vroeger al wat last van ( tengevolge van een ongeval) maar na de operatie nu bijna een jaar geleden heb ik er veel meer last van.

 3. Ik denk dat het te maken heeft met al die kranten en opiniemakers die dat door je strot proberen te duwen, die blue monday..! vind het echt zulke flauwekul! Voor mensen die gevoelig zijn voor depressies kan álles trigger zijn.. heeft toch niks met de maand of dag of wat dan ook te maken.
  Lekker genieten gewoon, van die mooie lucht en van de eerste ontluikende bloemetjes.. daar wordt een mens toch totáál niet neerslachtig van! 😉
  Bedankt voor je ecardje magda!

  • Graag gedaan, het is de enige manier om jou geluk te wensen!
   Herinner je je nog dat we op de skynetblogs naar aanleiding van Blue Monday wekenlang elke maandag iets met blauw hebben gepost ? delftse tegeltjes, het blauw van oceanen , blauwe bloemen… Daar dacht ik aan toen ik in de krant van Blue Monday las 🙂

  • Ik denk dat de kleine vogeltjes zich daar niet zoveel van aantrekken, want er wonen hier ergens in de omgeving twee eksters, die af en aan vliegen. Ook kauwen en een paar raven en dan zijn er ook nog bosduiven. Nu zijn die grote vogels wat ontriefd door het snoeien van de twee treurwilgen!! De kerselaar is ook gesnoeid en nu zien die eksters de silootjes hangen . Maar ik heb alles wat veranderd van plaats en nu komen die eksters er niet meer goed bij.

Geef een reactie