Leuk adresje

Soms kom je totaal onverwachts op een leuk adresje om een koffietje/theetje te drinken en waar het zo gezellig is dat je spontaan met de andere bezoekers een babbeltje slaat. Zo’n adresje hebben wij in Blankenberge ontdekt dank zij Pauline.

Toen we haar kleine expo bezochten in de bibliotheek van Blankenberge was er juist een fotosessie met een krant bezig en nadien verdween ze voor een interview. Ze vroeg wel om wat te wachten maar dat wachten bleef duren en we gingen een wandelingetje maken in de stad en zouden dan later nog eens binnenlopen. Het was een miezerige koude dag en we zochten al vlug een tearoom die open was . Het leek wel sluitingsdag voor veel zaken. Maar we troffen het niet met de tearoom die wèl open was. Er zaten veel rokers op een buitenterras met elektrische verwarming boven de hoofden, maar wij verkozen toch maar om binnen te zitten. Er zat niemand binnen ,we waren de enige klanten. De thee die ik wenste hadden ze niet en de koffie met veel slagroom die Julia vroeg hadden ze ook niet en er was ook niks zoets te verkrijgen. Nochtans stond er van alles op de kaart. Terwijl we met elkaar zaten te babbelen sloeg de uitbater er telkens zijn snabbel in. Wat een onbeleefdheid . Die kent het spreekwoord horen, zien en zwijgen wellicht niet! We wilden juist opstappen toen Pauline opbelde om te vragen waar we waren. Zij was in de buurt en wij vlug afrekenen en naar buiten.

We vertelden haar wat we tegenkwamen in deze tearoom. ” Kom dan breng ik jullie naar een zaak waar het echt gezellig is.” En of het gezellig was!
Hier een paar foto’s van een bloemenzaak die sedert een  jaar minder bloemen verkoopt maar wel veel oude spullen, kitscherige hebbedingen maar  ook mooie zaken. Een hoek van de zaak was ingericht als tearoom met oude tafeltjes en stoelen. Je kon er zelfgemaakt gebak eten en ook per persoon een schaaltje met allerlei koekjes bestellen. Omdat we niet wisten wat dit inhield bestelden we één schaaltje voor twee personen. Gelukkig maar want het was bijna een maaltijd  ,hahaha! De kelner kwam bij iedereen een praatje slaan en zo geraakte iedereen wel even  met elkaar aan de babbel.
Een volgende keer gaan we daar zeker terug wat gezelligheid opzoeken! Café Fleur een opvallend buitenbeentje in de binnenstad van Blankenberge op de hoek van de Visserstraat . Inspiratie hadden de uitbaters opgedaan in de grootstad New York.

 

 

11 gedachtes over “Leuk adresje

  1. Dat obers met mensen gaan praten, of het nu een ongezellige zaak is of een gezellige.. ik hou daar sowieso niet van. Het is hun taak ook niet.. vriendelijk brengen wat je besteld hebt, dát is hun taak. Maar blijkbaar is ‘t tegenwoordig de norm.

    • O ik kan het geen echt praatje noemen wat de vriendelijke man deed. Het was meer je wat op je gemak stellen, want het was op het eerste zicht toch ietwat een vreemde bedoening en hij hielp ons laveren tussen de paar tafeltjes en zo werd er een praatje gemaakt. Voor de rest werden we met rust gelaten hoor. Bij het naar buiten gaan nog een grappige groet en een tot weerziens dames. Alles was zo verfijnd en galant. Mag ik best ,voel je je echt welkom en dat is in veel zaken aan onze kust ver te zoeken!! (wegens te druk en te weinig personeel tijdens de zomermaanden)

  2. Nare ober zeg. Ik had meteen eruit gegaan. Daar houden wij niet van. Steeds in de rede valt. Je mag zelf weten waar je zit. Ik had dan deze genomen. Gelukkig ging je ergens anders. Daar was wel gezellig. Je was met deze dames uit gegaan. Het ziet daar prachtig uit. Mooie foto’s. Fijne dag. Groetjes,

Geef een reactie