Zwerfvuil problematiek

 

In de bibliotheek van Blankenberge gaat momenteel een kleine expo door met kunstwerkjes gemaakt van allerlei afval gevonden op het strand. Het is verbijsterend wat er allemaal gevonden wordt op het strand. Pauline , lieve vriendin van mij is een fervente wandelaarster en gaat dagelijks op stap langs het strand en de duinen. Haar hobby is schelpen rapen en liefst schelpen die ze nog niet in haar bezit heeft. Zij maakt daar  kunstwerkjes van. Maar ze begon ook op te merken dat er veel afval op het strand en langs de vloedlijn was aan te treffen. Zij begon het op te rapen en stopte dat in de afvalmanden die langs het strand  te vinden zijn.

Zij heeft zich dan aangesloten bij de  Proper Strand Lopers  . Ga eens kijken op deze blog wat deze vrijwilligers allemaal doen om de mensen bewust te maken van de afvalproblematiek!! Ook het project van mijn vriendin Pauline wordt er vermeld!

  Toen ik deze expo ging bezoeken werd ze op dat ogenblik geïnterviewd en gefotografeerd voor een artikel in een krant. Breng ook eens een bezoekje aan deze kleine expo en schrijf iets in haar boek als dank voor haar dagelijkse inspanningen om het strand en de duinen proper te houden.

13 gedachtes over “Zwerfvuil problematiek

 1. Wat maken deze dames mooie zwerfvuil om te doen. Toch iets nuttig om te maken. Zwerfvuil zie je steeds overal op de straat. Moeten niet meer op de straat gooien. Leuke foto’s.

  • Het is geen grote expo maar je staat er toch eens bij stil wat er allemaal weggegooid wordt en ook zaken die in feite kunnen gerecycleerd worden. Een hele boel sigarettenaanstekers tot stukken van vissersnetten en het plastic van spuiten… Gewoon niet te geloven wat je er ziet en waarvan Pauline er kleine grappige dingen heeft van gemaakt.

 2. Ik vind het wel grappig dat er wat van geknutseld wordt, maar het blijft voor mij toch nog echt plastic afval.. want wat doe je dan verder met die ‘kunst’..?

  • Ja dat is waar en wat ze er verder mee zal doen weet ik ook niet. Het is de gedachte erachter dat niets in feite afval is maar kan gerecycleerd worden. Alleen moeten we met zijn allen stoppen om de natuur daar mee vol te proppen want daar hoort die afval echt niet thuis.

 3. Ik help regelmatig met zwerfvuil opruimen op en rond het stationsplein. Mensen zijn echte vervuilers. Ook de jeugd die spijbelt voor het klimaat is geen haar beter.
  Ooit een dame geweten die uit versleten fietsbanden juwelen maakte.

  • Zelf gooi ik nooit afval op straat en ik heb mijn kinderen en kleinkinderen ook geleerd dat ze snoeppapiertjes bv in hun zak moeten steken tot ze het in de vuilnisbak kunnen gooien. In mijn auto ligt altijd een plastiek tas waarin ze afval kunnen indoen zoals lege blikjes en papiertjes allerhande. Nu ze groot zijn en mijn eigen kinderen “oud” zie ik toch dat ze dit nog altijd doen!!
   Ik heb ook nog een dame gezien op de markt die juweeltjes gemaakt had van afval maar ik weet niet meer welk afval.

  • Dat creatieve is inderdaad goed en je ziet de mensen echt verwonderd kijken met welk afval ze die grappige dingen heeft gemaakt. Niet te geloven wat ze allemaal heeft opgeraapt. Maar de oplossing is enkel te vinden in het niet weggooien van afval natuurlijk. Toch een mooi initiatief van de gemeente zelf om er een expo over te maken. Er is ook al veel aandacht besteed in de pers aan de dagen waarop er met veel vrijwilligers het strand wordt opgegaan om afval te ruimen.

Geef een reactie