Damme en een bloemenkunstenaar

Ik heb afscheid genomen van 2019 met een mooie, zonnige maar koude wandeling rond Damme en een bezoek aan een feeërijke tentoonstelling in het voormalig St Janshospitaal . De bekende bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel heeft voor de derde keer in Damme bloemeninstallaties neergezet,  verleden jaar in het Stadhuis van Damme en dit jaar in het voormalige St Janshospitaal . Uit een akte uit de jaren 1249 kan opgemaakt worden dat op deze plaats een gasthuis werd opgericht. Door de eeuwen heen is de zorgfunctie blijven bestaan  tot 2014. Het rusthuis is dan verhuisd naar een nieuwe locatie in Sijsele.( toerisme Damme). 

 

Vlak vòòr de ingang staat een kleurrijke, verlichte bloembak als uitnodiging om binnen te stappen in het vroegere St Janshospitaal.
Nog te bezoeken tot en met 5 januari . In verschillende kamers en zalen zijn mooie groen- en bloemeninstallaties te bewonderen.

 

12 gedachtes over “Damme en een bloemenkunstenaar

  • Koud maar mooi zonnig weer en de zon gaf zo’n mooi licht ! Ja die kerk is kolossaal voor zo’n dorpje en van ver reeds te zien. Verleden jaar had Van Pamel er ook een mooie bloemenkrans gemaakt ,dit jaar niet en was de deur zelfs gesloten!

 1. Je hebt wel prachtig foto’s kunnen maken uit Damme Magda. Prachtig met kerstversieringen.
  Je kan heel goed zien zon ook laag stond. Mooie oranje gloed om te zien op de foto’s.

  • Ja Damme is een mooi stadje en de kerstversieringen , vooral op het stadhuis, waren mooi. Maar het was nog niet donker genoeg zodat het niet echt tot zijn recht kwam. Het was er ook erg rustig die namiddag. Een beetje tussen twee feestdagen in , anders is het er altijd erg druk.

  • Dat vind ik ook. Het licht was zo mooi dat ik maar foto’s bleef maken!. Deze wandeling loopt in een halve cirkel rond Damme . De andere helft is wel mooi als zicht op Damme en vooral op de ganzen die daar overdag neerstrijken in de weiden maar dan loop je een groot deel op de weg zelf en dat is niet zo aangenaam. Zoals ik bij Willy al schreef was deze editie van de bloemententoonstelling niet zo mooi als verleden jaar en foto’s maken was al een hele opgave.

   • Ben vorige week langs Damme gereden toen we naar Brugge geweest waren, maar heb toen meer naar die bekende Damsevaart uit zitten kijken (en niet gezien hehe) dan naar de gemeente zelf.

  • Mooi was het wel , maar heel moeilijk om deftige foto’s te maken gezien er overal volk rondliep en de kamers niet erg groot zijn. Iedereen echt galant voor mekaar zodat je wel foto’s kon maken zonder mensen in je beeld.
   Maar je moet er geen spijt van hebben dat je niet bent gekomen. De tentoonstelling was niet erg groot en veel minder spectaculair dan verleden jaar in het stadhuis van Damme. Het is wel een mooie locatie om in dit eeuwenoud gebouw te kunnen rondlopen maar ik had er meer van verwacht. Er waren tien installaties klein en groot. maar meer groen en minder bloemen dan verleden jaar.

Geef een reactie