Brugge verlicht

Vorige zaterdag namen mijn vriendin en ik de bus naar Brugge. Op die manier geen parkeerproblemen! Goed idee want het was razend druk in Brugge.
We wilden de verlichtingsroute dwars door Brugge volgen.

Kerststalletjes op het Simon Stevinplein. Door de geweldige drukte zijn de foto’s van de Winkelstraat mislukt allemaal bewogen.
Ongelooflijk , ontzettend, overdreven druk : uitloper van Black Friday!
Wij kwamen toch niet om te  winkelen maar wilden de verlichting zien. We maakten ons daarom vlug uit de voeten uit de winkelstraat.We hielden op een ogenblik zelfs elkaars hand vast om elkaar niet kwijt te spelen!!

Allemaal foto’s rond de markt van Brugge.

Bovenste foto: in een lange rij aanschuiven om de winkel van Kate Wohlfart binnen te gaan
Onderste foto: aanschuiven voor de nieuwe rage: een wafel belegd naar keuze. (Voorheen waren het cupcakes)

Op de Burg waren de gebouwen mooi verlicht

Rond de vismarkt zwommen de zwanen netjes op een rij terwijl aan het Begijnhof zelf de zwanen rustig op het gras lagen.

Op het  Huidevettersplein hielden we halt om ons te verwarmen aan een warme chocomelk op een buitenterras (maar wel onder een warmtestraler).

Via  de Rozenhoedkaai en de Dijver  wandelden we verder.

In de Katelijnestraat namen we een heel smalle straat ,de Stoofstraat,  die verbinding geeft met het Walplein .
In dit smalle straatje zagen we een Sinterklaas in vol ornaat in een miniwinkel vol chocolade en andere zoetigheden.
Ik ben de Sint gaan groeten en ik kreeg van hem een stukje chocolade. Hij had het die dag erg druk gehad ,zei hij en ondertussen zwaaide hij naar de kinderen die met hun ouders langs wandelden!

Het hele walplein was mooi verlicht . Zelfs een ouderwetse  hoedenwinkel op een bel etage trok de aandacht!

We wandelden verder langs het Begijnhof, zagen de mooi verlichte brug over het Minnewater, met de verlichte toren opzij van de brug en een spookachtig schijnsel  erop. De kunstijspiste die op het Minnewater geïnstalleerd is was onmogelijk op de foto te krijgen wegens druk, druk ,druk.
We moesten werkelijk drummen om voorbij al die mensen te geraken . De tijd drong wilden we de bus halen en de weekends rijden er minder bussen dan tijdens de week.

Onder het vreemde schijnsel van bewegende “doeken” met op het einde een blauwe verlichte installatie op het water bereikten we juist op tijd de bus op het stationsplein.

Het was een mooie twee uur durende wandeling. De volgende wandeling zal in mijn eigen stad zijn. Kijk maar eens welke mooie verlichte bomen er in Knokke aan het station staan!!

23 gedachtes over “Brugge verlicht

 1. Brugge is duidelijk nog altijd de meest feeërieke stad van Vlaanderen. Maar die grote drukte laat ik toch liever aan mij voorbij gaan.
  De feestverlichting in Knokke moet anders niet onder doen, zo te zien.

 2. IK baal zo enorm dat Brugge te ver rijden is, het weekend wat ik er doorbracht jaren geleden staat nog vers in mijn geheugen. Je blog en foto’s geven me heimwee, feestelijk die verlichting nu wil ik er nog veel liever weer eens heen.

  • Je kan toch eens met de trein komen. Geen parkeerproblemen en met een gratis bus naar het centrum. Dit jaar heeft de stad echt haar best gedaan om overal feestlichtjes te hangen.. Zolang het niet regent is het zalig wandelen doorheen de stad.

  • Brugge is in deze periode erg sfeervol en ik moet eerlijk bekennen dat ik in alle seizoen graag in Brugge wandel. Dat moet niet altijd in de winkelstraat zijn! Ik heb er drie jaar school gelopen en ik ken wel een heleboel leuke plekjes!
   Neen ik woon niet in Brugge maar in Knokke-Heist. Dus aan de kust, dat is maar 20 km van Brugge verwijderd.

 3. Wij gaan misschien in de kerstvakantie eens naar Brugge.. voor vriendlief is het al van uit onze verkeringstijd dat hij er nog eens was..! Het is alleen altijd wel druk hè.. is voor Jaxon misschien wat minder leuk, maar we zullen wel zien.

 4. Het is momenteel overal druk in de winkelstraten.
  De Katelijnestraat herinner ik me van vroeger dat ik daar veel kwam voor een stripwinkel De Striep genaamd. Benieuwd of die nog bestaat.
  Ik was min of meer van plan om nog eens naar Brugge te gaan, maar ik zal de trein nemen. Geen parkeer problemen dan.

  • Ik zocht het voor alle zekerheid op: de Striep bestaat nog altijd ! Ik raad. je echt aan om met de trein te komen! In deze periode neem ik de bus in Knokke nadat ik mijn auto naast het station heb geparkeerd. Een half uur later sta ik op het Zand. Een tip : als je met de trein komt kan je gratis een stadsbus naar het centrum nemen!

 5. Brugge heeft zijn best gedaan.Normaal kom ik in de kerstperiode alle jaren naar Brugge maar dit jaar moet ik het aan mij laten voorbij gaan.Er is ook geen ijsfestival meer.Nu eerst naar ziekenhuis voor operatie en dan revalideren

 6. Heel mooi. Ik wil ook graag nog eens naar Brugge, maar de drukte houdt me tegen. Misschien eens ergens een overnachting boeken en eens de dagjesmensen weg zijn de verlichtingsroute doen. Je brengt me op ideeën …

  • Mijn vriendin en ik zijn pas in de namiddag naar Brugge gereden want de verlichte stad is inderdaad mooier bij valavond en dan kan je nog mooie foto’s maken. Ja waarom niet een nachtje blijven ,er zijn zoveel mooie hotels in Brugge dat dit alleen al de moeite waard is!

  • Ja in het centrum is het nu razend druk, maar er zijn ook mooie rustige plekjes in Brugge en eenmaal de warenhuizen sluiten dan is het een stuk rustiger in Brugge. Een wandeling op de Vesten is heerlijk en…rustig. Helemaal rond het Centrum van Brugge. Eens doen in de zomer !

Geef een reactie