Beisbroek

Elk jaar staat er een boswandeling op de kalender van de senioren en dit jaar was het niet anders . Vorig jaar ging de wandeling door in Eeklo in het Provinciaaldomein  Het Leen( klik) en het jaar daarvoor in het Drongengoedbos (klik) in Ursel. Dit jaar was het richting Brugge-St Andries naar Beisbroek.

Eerder was ik  al in  het Domein Beisbroek ,  één van de Kasteelbossen in en rond Brugge,  met twee vriendinnen .
Met carpooling zijn we er nu naar toe gereden want met het openbaar vervoer geraak je er niet zo gemakkelijk. Dat verliep vlot en vanaf de parking wandelden we richting Kasteel waar we werden opgewacht door maar liefst twee gidsen. Een en ander was bij de communicatie in de war gelopen. Geen probleem beiden vulden elkaar aan en de gids die de meeste details kon geven bleek een oud leraar biologie te zijn. Kon die vertellen ! De andere gids beperkte zich voornamelijk tot foto’s maken die voor beiden later nog konden dienen .
De twee uur durende wandeling was in een zucht voorbij. Mooi weer, degelijke uitleg en een gezellige groep. Meer moet het niet zijn om een geslaagde namiddag te hebben . De namiddag werd in een gekende zaak  met passende naam ” De Groene Wandeling” gelegen op onze terugweg afgesloten met drank en gebak.

 

Bovenste foto de Volkssterrenwacht en natuurcentrum en op de onderste foto de cafetaria

Op het domein is er ook een beeldenroute van de planeten maar dit deden we deze keer niet.
De bedoeling was om paddenstoelen te zoeken en te zien. We hebben een dertigtal verschillende paddenstoelen kunnen zien met de nodige uitleg van de gids erbij.
Deze keer heb ik talloze vliegenzwammen gezien. De meeste hadden hun beste tijd gehad  het hele berkenbos had er tot voor veertiendagen vol van gestaan. Deze zwammen gedijen het best in een loofbos zoals een berkenbos.

Uitheemse bomen worden zo veel als mogelijk verwijderd.

13 gedachtes over “Beisbroek

    • Bij een vorig bezoek aan Beisbroek waren we een maand vroeger en toen leek het of de bomen in brand stonden. Zo’n felle kleuren. Maar toen waren er minder paddenstoelen te zien. Tja je moet het nemen zoals het komt. In elk geval was het een mooie zonnige dag en dat was super genieten .

  1. Deze bos is zeker mooi om te wandelen. Wat is daar goed te zien dat herfst zijn. Zo mooi gezicht. Wat leuk dat je groep senioren gewandeld hebt. Paddenstoelen en zwammen staat prachtig op de foto’s. Gelukkig hadden jullie goed weer gehad. Zonnig!

  2. Heel mooie herfstwandeling hoor. Ik was een paar jaar geleden in het Tillegemse bos met Lena en daar stonden toen ook al vliegenzwammen.. die komen in die contreien blijkbaar veel voor.

    • Tilleghembos is ook erg mooi om te wandelen. Ik verkies Beisbroek , het is er ietwat intiemer en rustiger. Nu zijn we deze keer niet naar het natuurcentrum geweest en ook niet naar de sterrenwacht zelf. Dat laatste is zeker het zien waard. Maar daarvoor ontbrak ons de tijd.

Geef een reactie