Op de wallen in sluis

 

Als het oktober wordt en dan november,
als de bladeren van de bomen vallen ,
als de bloemen uitgebloeid geraken,
als het regent en stormt,
als de dagen korter worden,
als je aan warmere kleren moet denken

dan is een onverwachte zachte dag
zonder regen en wind en met een melkzonnetje
een geschenk om te koesteren
en verzacht het de melancholie van de Herfst

Op zo’n dag is een wandeling
op de wallen van Sluis
en het nakende einde van de dag
in het rustig geworden stadje
een balsem op je hart.

foto’s van 31.10.2019

 

16 gedachtes over “Op de wallen in sluis

 1. Prachtige foto’s. En voor mij herkenbaar, ik wandelde onlangs op de wallen van Hulst.
  Sluis ligt wat verder, maar ik trek er zeker nog eens heen, met jouw foto’s bij de hand! 🙂

  • Sluis is het meest bekend als winkelstadje. Maar buiten die twee straten vol winkels, tearooms en restaurants , is er in feite nog meer te zien. Enne..ik woon er amper tien minuten rijden van en kan altijd mijn auto kwijt of mijn fiets parkeren . Waar ik in Knokke zeker tijdens de vakantieperiodes mijn auto moeilijk kwijt kan.

 2. je wordt er zelfs poëtisch bij Magda..

  velen kennen alleen Sluis van zijn winkels

  maar de vestingwallen zijn ook meer dan de moeite waard…

  voor mij is het meestal een tussenstop wanneer ik richting Cadzand ga

  prettige avond

  • Ach het was de dag vóór Allerheiligen en dan wandel en mijmer ik liever eens op een rustige plaats . Ik wandel wel meer op die wallen. Vroeger deed ik het meer met de fiets maar dan de hele omwalling. Nu is dat teveel gevergd want ik moet dan ook nog naar huis fietsen. Misschien volgend jaar wanneer ik weer genoeg op krachten ben.

 3. Mooie sluis om daar te zien Magda. Omgeving aan de water is zeker mooi om te wandelen. Winkels is daar ook gezellig. Terrasje met blauwe kussen en windlichtje erbij. Staat leuk bij. Alleen was te koud om daar te zitten. Mensen eten liever binnen. Zou ook doen. Leuke foto’s geworden. Fijne dag.

  • Sluis is echt een winkelstadje en dat is maar twee straten groot Overdag wordt het overspoeld door vooral Belgen en Duitsers (die logeren meestal in Cadzand), Dan zitten die terrassen ook die met die blauwe kussens bomvol ,maar eenmaal de avond valt wordt het zo drukke stadje erg leeg en stil . Ja nu wordt het ‘s avonds ook te fris om nog buiten te eten.

 4. Het is jammer dat Sluis voor ons toch wel een eindje rijden is.. ben gek op vestingstadjes.. ga er volgende week ook weer over eentje posten.

  • Hoewel Sluis overspoeld wordt door toeristen blijft het zijn eigenheid behouden. Ik woon er vijf minuten rijden met de auto van maar elke keer heb ik het gevoel om in het “buitenland” te zijn!
   Misschien eens plannen om een weekend in Zeeland door te brengen. Er zijn heel mooie kampeerplaatsen in de omgeving. Misschien kan ik je dan weer eens ontmoeten. Het is geleden van de eerste BBB indertijd!!

  • Zo zie je maar dat je niet zo heel ver moet reizen om nieuwe gebieden te ontdekken. Ik ben er zeker van dat de gids in geuren en kleuren de geschiedenis van de streek en in het bijzonder van Sluis heeft verteld. Jullie fietsten daar beneden waar het fietspad een stuk aan weerszijden omzoomd is met water. Ik heb er meerdere malen gefietst alleen en met de kleinkinderen. Die vonden dat zo avontuurlijk. Zelf wandelde ik deze keer op de wallen zelf.

  • Ja de meeste mensen kennen enkel de twee winkelstraten en de tearooms en restaurants. Op het einde van het kanaal dat in Sluis stopt kun je naar rechtsaf en recht naar de wallen wandelen en als je echt wandelgoesting heb kan je helemaal rond Sluis wandelen! Meestal doe ik de helft en een andere keer de andere helft.

Geef een reactie