Een rustige herfstdag

Gisteren was het aan de kust een mooie herfstdag met temperaturen tot 19°. De zon was van de partij en de wind was echt niet koud. Als je niet naar de afgevallen kleurige bladeren van de bomen keek en niet naar de paddenstoelen die zelfs in mijn eigen tuin volop te zien zijn dan dacht je eerder aan een late zomerdag. Zo’n dagen mogen er nog komen ,nog veel!

In de voormiddag ben ik met de fiets om boodschappen gegaan. Het was echt genieten . Na de middag stelde ik mijn vriendin voor om met de bus tot een halte vòòr de Oosthoek mee te rijden en dan te voet terug te wandelen. Ik wist dat ik heen en terug niet zou halen. Want het terugkeren alleen al duurde meer dan anderhalf uur , met twee heel korte pauzetjes:. Eentje om een ijsje te eten en eentje om een koffietje te drinken. Ze geeft het niet toe maar vriendin kan na een eind wandelen erge rugpijn krijgen. Ze is eens op een glad wegdek op haar startbeen gevallen en dat is nooit helemaal genezen.
We sloten de namiddag af met nog even een kijkje te nemen op het feest voor onze Burgemeester die reeds 40 jaar onze stad bestuurt.

Terwijl we op de bus wachtten zag ik in het wachthokje een stapel boeken liggen. Jammer dat er geen berichtje bijstak zodat degene die een paar boeken mee wil nemen zou weten dat het in het kader van boekenjagers is.
Je mag een boek meenemen lezen en dan elders weer verstoppen voor een volgende kandidaat lezer.

Wat een mooi strand hebben we , en een eindeloos vergezicht!

Zoals je ziet zijn mijn vriendin en ik niet de enigen die een ijsje eten van glacier de la Poste.
Weet je je hoe die naam ontstaan is?
Héél in het begin hadden de uitbaters een ijsstalletje in de gang van het vroeger postgebouw in de Kustlaan!
Deze is hier op de zeedijk ter hoogte van het Albertplein en de tweede uitbating is op de zeedijk in Duinbergen.

Er was gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen naar de festiviteiten
ter ere van het feit dat Graaf Leopold Lippens reeds 40 jaar onze burgemeester is!!
Dat is massaal opgevolgd geworden .Er waren hiervoor ook massaal fietsrekken geplaatst.

Een beeld van de festiviteiten die doorgingen op het vernieuwde  stadion Stormmeeuw.
Bart Peeters verzorgde het muzikaal programma.

 

12 gedachtes over “Een rustige herfstdag

  • Het succes van de burgemeester is ook te danken aan het feit dat hij tot geen enkele politieke partij behoort en dus ook niet naar een achterban moet luisteren. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen behaalde zijn partij 70% van de stemmen! Dat wil toch al veel zeggen. Er was ook een massale opkomst bij zijn viering.

 1. Het was gisteren een mooie dag. Vandaag konden we ook niet klagen.
  Een collega was gisteren ook aan zee, maar vond het daar koud. Zo zie je maar.
  Jullie burgervader weet goed de aandacht te trekken.

  • Ja “binnenlanders” noemen het hier meestal koud. Vooral omdat ze de wind niet gewoon zijn. Maar koud noem ik dat niet.
   Ja aandacht weet onze burgervader wel te trekken met zijn eigenzinnige stijl en manier van communiceren met de buitenwereld. Maar ontmoet je hem persoonlijk dan is het een heel bezorgde en lieve man die helemaal niet houdt van flemerig gedrag.

 2. 40 jaar burgemeester? zó lang blijft hier niemand zitten hoor.. na één of twee, hooguit drie ambtstermijnen van 5 jaar, wordt het tijd voor een nieuwe aanpak van zaken.
  Het was wel weer voor een ijsje de afgelopen week hè.. ondertussen is het wel wat frisser aan het worden. Maar voorlopig schijnt het zonnetje nog wel lekker..!

 3. Het was daar gezellig geweest aan de strand. IK vond ook lekker aangenaam temperatuur geweest. Leuk dat je met vriendin weg geweest bent. Lekker wandelen aan de strand. Iedereen nam heerlijk ijsje. Jullie ook. Ik zie wel steeds meer fietsen komen. Het is overal zo. Bij ons ook zo… Boeken om te lezen is zeker apart. Maar zo te zien hadden mensen niet zin in. Lekker uitwaaien. Leuk dat je ook voorstelling ziet van Bart Peeters. Hele bekende. Jullie hebben genoten. Leuke foto’s. Fijne week.

  • Het was een genieters namiddagje en we hadden er allebei deugd van. Straks komen de donkere dagen met regen en storm. Dus laat ik alles vallen als het mooi weer is en ben ik op stap meestal met mijn vriendin. Lekker babbelen met elkaar is ook een leuke bezigheid 🙂

Geef een reactie