Gruuthuse Museum in Brugge deel2

Het Gruuthuse museum heeft op de tweede verdieping aan de buitenzijde een heel mooie loggia . Vanuit deze loggia heb je een prachtig zicht op het Bonifaciusbruggetje waar dagelijks honderden mensen over dit brugje ,opgetrokken uit grafmonumenten, wandelen. Kijk beslist eens omhoog om te speuren naar het kleinste gotische venstertje van de stad. Door dit raampje konden de heren en dames van het aanpalende Gruuthuse kijken of hun boot al klaar lag aan de aanlegsteiger. Hieronder een zicht van het kleinste venstertje vanuit het museum zelf.

Opvallend is ook dat de bewoners van dit stadspaleis een soort kapel/bidplaats hadden van waaruit zij rechtstreeks konden kijken in de OLVr kerk

de bidkapel…
…met zicht op het altaar in de OLVr.kerk

 

De bidkapel gezien vanuit de OLVr.kerk

Morgen een bezoekje aan de Onze Lieve Vrouwkerk die jaren niet te bezoeken was wegens restauratiewerken.

 

 

12 gedachtes over “Gruuthuse Museum in Brugge deel2

  1. Moet zeggen dat ik dat nieuwe inkomgebouw in je vorige postje verschrikkelijk lelijk tussen die oude gebouwen vind staan. Maar je kunt dan ook moeilijk iets óúds bouwen hehe.. het zal wel wennen denk ik.
    Dat bruggetje hier is heel bekend.. en op dat raampje ben ik ook al eens gewezen. Maar bínnen ben ik daar nog nooit geweest.. misschien iets voor als ik weer eens in Brugge ben?

  2. Prachtig om te zien van binnen van deze kerk. Loodraampjes zijn erg mooi om te zien. Aan de buitenkant ziet prachtig uit van deze museum. Mooie foto’s. Fijne week.

Geef een reactie