Regen ,regen en nog eens regen

…en op de koop toe grijs, grijs en nog eens grijs!
Kon het nu eens een weekje droog ,droog en nog eens droog blijven.

Dan kan ik de bloemperken in de tuin klaar leggen voor de winter, kan ik bloembollen planten en een paar planten een beter plekje geven.
Dan kan de tuinier de tweede, -en grootste -treurwilg snoeien . En de twee kerselaars in de tuin achteraan wat fatsoeneren.
Dan kan het snoeisel van de laurierhaag die de zoon  korter en dunner heeft gemaakt ook opgeruimd worden. Het is daar zo nat nu .
Dan kan het gras ook afgemaaid worden. Nu lukt het niet omdat de grond te nat is. Het is hier poldergrond weet je  en door de regen is het zompig geworden.

Hebben we geklaagd toen het té en té warm was ,nu verlang ik naar een paar zonnige dagen.
Een goeie maand geleden was het zo’n mooi weer en daar hebben mijn vriendin en ik van geprofiteerd.

We reden naar Cadzand, lieten de auto achter op de parking even voor je het stadje inrijdt. We wilden te voet door de zwingeul richting zee wandelen. Het pad ernaar toe was afgezet. Er waren bulldozers aan het werk. Dan maar door het natuurgebied gewandeld richting haventje. En van het haventje richting strandpaviljoen “de Piraat”.

Het pad dwars door het natuurgebied met duindoorn, braambessen, appelboompjes, berenklauw…

Eén van de verschillende strandpaviljoenen

AIRrepublic van Sergio Herman
Het jachthaventje
Het rustige strand!
Uitrusten in het strandpaviljoen de Piraat! Krachten opgedaan om terug te keren naar de parking. :-).  Hieronder ijsje van de vriendin. Het waren echt grote porties!

 

 

12 gedachtes over “Regen ,regen en nog eens regen

 1. Nog eens regen en nog eens regen. Gisterochtend bij ons scheen de zon volop. Ik dacht eindelijk hebben we zon. Mooi niet. Begon gauw weg te trekken. Ja hoor weer regenen. Ik heb de hele week geen zon gezien. Treurwilg snoeien moet zeker droog blijven. Want het is zeiknat van regen al die tijd. Leuk dat je aan de strand wezen wandelen geweest. Toen was het prachtig weer Magda. Havens ziet daar mooi uit. Gelukkig was niet zo druk aan de strand. Heerlijk lekker grote coupe ijs genomen.Mmmm… Leuke foto’s. Fijne dag Magda.

  • Oei dat is geen goed nieuws. Doe jij het ook maar rustig aan zoals jij het mij altijd zegt 🙂 . De buitenkant is nu hersteld(genoeg kilootjes bij gekomen ) maar binnenin is alles nog broos en moet ik nog veel rustig aan doen. Nie gemakkelijk als je altijd gewoon bent om er door te vliegen!

 2. de badplaats die ik het vaakst bezocht dit jaar Magda

  en dat voor “het Zwin” en de “Verdronken Zwarte Polder

  en ook de strandpaviljoens vallen best mee

  maar voor restaurants moet je daar niet zijn

  en dat ijsje was dat voor jou allen ?

  prettige avond

   • Inderdaad een reuze ijs. Ik moest niet meer eten achteraf.Wacht ik zet dat ander ijsje (van mijn vriendin) er ook op !!
    Nochtans is er op het plein op de hoek een goed restaurant “Colombia” genaamd. Natuurlijk geen sterrenrestaurant . Met de familie ben ik er al een paar keer gaan eten. Die logeren dan in een huis in de “Roompot”.
    Ik ga héél graag wandelen in Cadzand.Daar voel je dat je aan zee bent. Liefst ook fietsen maar vriendin fietst niet meer ,tja !

Geef een reactie