Herfst in de tuin

Mos en paddenstoelen in de tuin

Een maarts viooltje bloeit al terwijl de herfstaster nog in volle bloei moet komen. Het dahliastruikje heeft afgezien van de hitteperiode en probeert de achterstand nog in te halen!

In de tuin zijn de grote werken begonnen: het snoeien van de twee treurwilgen. Een tuinman en zijn vrouw verrichten piekfijn werk. Een treurwilg is al onderhanden genomen en de klimop wordt van de stam verwijderd. De boom zal zich stukken beter voelen zonder ! Dan pas zie je ook welke dikke stam deze oude boom  heeft.
Buurman kwam aangelopen , die dacht dat de boom helemaal gekapt ging worden. Ik heb hem gerustgesteld. Hij en zijn vrouw vinden het zo fijn dat de lange slingers in hun tuin overhangen. Maar nu zal hij toch wat geduld moeten hebben!  Fijn dat je zulke buren hebt die het niet hinderlijk vinden dat er bladeren in hun tuin vallen en het zelfs nog leuk vinden met die overhangende wilgenslingers.

9 gedachtes over “Herfst in de tuin

 1. Plant een haag : Hou rekening met de juiste plantperiode voor hagen. Je kan ze pas aanplanten wanneer de planten in rust zijn: van begin november tot einde maart. Lees meer. Maak je tuin vogelvriendelijk : wie in de herfst vogels voedert, is er zeker van dat zijn gevleugelde vrienden in de winter de weg naar de voedertafel vinden. Zorg ook voor de juiste planten, hagen en hang een nestkast op. Lees meer.

 2. Zo jullie zijn daar druk bezig geweest met je tuin. Je ziet veel paddenstoelen. Mooi gezicht. Jou tuin heeft inderdaad tuinwerkers nodig. Treurwilg ziet groot uit. Lekker gesnoeid. Het was zeker heet geweest voor dahliastruikje. Nu bloeit het mooi. Mooie grote tuin heb je daar. Dan heb je zeker tuinwerkers nodig. Het is geen doen voor jou voor je gezondheid. Fijne dag. 🍄🍄 🍁🍁🍂🍂

  • De grote opkuis is begonnen en het volgend voorjaar zal ik weer zoals vroeger mijn hart kunnen ophalen met planten te onderhouden en bloemen te planten. Nu kan ik zelf nog niet zo lang bezig zijn niet alleen in de tuin maar ook in het huishouden. Nog veel rusten.

  • Ik heb het getroffen met de tuinman en zijn vriendin. Nog een paar keer langskomen en alles zal weer pico bello zijn in de tuin. En dan maar bijhouden want dat heb ik verwaarloosd( kon het niet aan gedurende lange tijd). Het fijne is dat deze man in vergelijking met anderen niet eens zo duur is.
   Ja de natte zal wel de oorzaak zijn dat er in de tuin ,op boomstammen en zelfs in het gras paddenstoelen te vinden zijn.

  • Het is echt aangenaam om in de tuin rond te lopen en te zien dat alles in orde komt. Die twee treurwilgen hadden een knipbeurt meer dan nodig. De tuinman doet alsof het een fluitje van een cent is , hij doet het zo rustig aan ,maar het is en blijft een groot werk. Nu komt nog de grootste van de twee aan de beurt..

Geef een reactie