Marc is gekomen!

Omdat ik niet tot bij hem geraak is Marc ,mijn schrijfzoon, samen met een begeleidster( die ik ook al jaren ken) naar hier gekomen. Het was een blij weerzien want door mijn ziek zijn heb ik hem lange tijd niet gezien en was ik ook niet op zijn verjaardagsfeest.
Hij is al verschillende keren alleen gekomen met de trein van Lokeren tot in Knokke. Hij vroeg dan zelf hulp aan de treinconducteur want Marc kan niet lezen noch schrijven. Dat lukte iedere keer goed. Maar de laatste jaren durft hij het niet meer. Er zijn zo dikwijls wijzigingen in het uurrooster en ook bij het al dan niet overstappen in Gent of in Brugge, dat het beter is dat iemand hem begeleid.

Ik had mijn best gedaan met koken want ik weet dat hij een smulpaap is! Na het eten wilde hij per sé de vaat doen die niet in de vaatwasser kon. Ik mocht helpen …alles in de kast zetten.
Daarna zijn we gaan wandelen in de omgeving. Hij wilde ook de tuin terugzien waar ik 18 jaar lang heb getuinierd samen met nog twee buren. De eigenaar van de grond is ondertussen 90 jaar geworden en verblijft  sedert een paar jaar in een rusthuis.
Nu wordt die lap grond klaargemaakt om te bebouwen. Ik heb er jaren met veel goesting getuinierd en de kinderen en kleinkinderen hielpen mee ! Zal het daardoor komen dat de kinderen en een paar kleinkinderen ook zo graag tuinieren?

Het is een gezellige dag geworden en Marc heeft zichtbaar genoten. Ik heb  hem beloofd dat ik op zijn verjaardag( half januari) zijn verjaardagsfeest zal bijwonen!

Myriam kwam mee als begeleidster. Op wandel en onderweg kijken naar de tuin die nu een wildernis is en waar zal op gebouwd worden.
Myriam nam een foto van Marc in de trein en ik sta hen uit te zwaaien op het perron

14 gedachtes over “Marc is gekomen!

    • Wat begonnen is met een kaartje schrijven of foto’s opsturen en later brieven ( die hem werden voorgelezen) is er vriendschap ontstaan en beschouwt hij mij en vroeger ook mijn man als zijn familie. Zo af en toe naar Lokeren gaan en hij eens tot hier komen zijn voor hem echt genieters momenten. Daar doe je het ook graag voor hé !

    • Marc maakte tot voor kort nooit een probleem om alleen te komen. Hij stapte zelf naar de conducteur en vroeg hulp, wat hem nooit werd geweigerd. Maar er zijn zoveel wijzigingen bij de NMBS tegenwoordig dat hij zich niet meer zeker voelt . Myriam en ik kennen elkaar ondertussen ook al goed en haar terugzien is bijgevolg ook fijn en Marc…amaai die geniet ervan en vertelt dan hele verhalen als hij weer thuis is.

    • Ik tuinier allang daar niet meer hoor. Ik heb naast mijn woning een lapje grond laten omspitten en nu tuinier ik daar. Het is inderdaad leuk dat iemand Marc wilde vergezellen en we waren allebei blij om elkaar terug te zien.

Geef een reactie