Boterhammen in het Park

Omdat het vandaag zo’ n guur weer is  -veel wind , regen afgewisseld met wolken en een streepje zon -begin ik maar met een logje te maken van een zonovergoten dag op het einde van de maand augustus.
De senioren namen de trein naar Brussel-Centraal om in het Warande park naar een optreden te gaan kijken (en vooral luisteren)  in het kader van de week van “Boterhammen in het Park.”
Wij hadden gekozen voor een optreden met Bart Peeters. Of je nu fan bent of niet, hij weet zijn publiek enthousiast te krijgen. Van twaalf tot veertien uur heeft hij aan één stuk gespeeld en gezongen. Op de andere dagen van de week trad er eerst een uur een andere minder gekende artist op maar Bart Peeters gebruikte de twee volle uren!

Eerst een klein ontbijt in de Galerie Ravenstein en daarna de trappen op naar het Warande park. Hoewel het pas 11 uur was en het optreden  om 12 uur begon was er geen plaatsje meer vrij rondom de kiosk. Tegen het 12 uur naderde was er  zo véél volk toegestroomd dat héél veel mensen niet meer op het terrein waar het podium staat binnen konden. De dreven , grasperken, terras van een tearoom, ligweiden …overal mensen en nog eens mensen , oud en jong. De security liet enkel nog mensen binnen als er een paar mensen buiten gingen! Ach je kon hem van ver ook zien en de muziek was luid genoeg om het in het hele Warandepark te kunnen horen.
Ik zat samen met een paar vrienden op een bankje in het zonnetje te genieten van de muziek en van onze picknick. Je kon ter plaatse boterhammen kopen maar dan mocht je veel geduld hebben eer jij aan de beurt was om een boterhammetje of een andere snack te kopen.

Die dag had ik ook afgesproken met Emmy,een Knokse vriendin die al héél lang in Brussel woont en een blog heeft. Leuk weerzien.Met mijn camera ben ik in het park gaan wandelen om sfeerbeelden te maken.

Eerst ontbijten in de Galerie Ravenstein en daarna de trappen op met mooie muurschilderingen richting het Warandepark

Na het concert zijn we naar de Zavel gewandeld ,maar morgen meer hierover.

ps: ik krijg de foto’s niet in een groter formaat op de blog. Wie kan me zeggen wat ik verkeerd heb gedaan ? Ik heb nochtans niets veranderd .

Update: die zoekt die vindt! Er was iets veranderd aan de weergave van de foto’s. Ik ben me niet bewust dit zelf te hebben gedaan.

18 gedachtes over “Boterhammen in het Park

 1. voor entertainer Bart zal dat geen probleem geweest zijn om die twee uur zelf te vullen

  bij emmy haar blog verdwijn ik in space denk ik, heb ik vaak bij wordpress, maar eens opgevist lukt het wel de volgende keren

 2. Boterhammen in het park, het staat al langer op mijn lijstje. Maar die bijhorende drukte schrikt me telkens opnieuw af.
  Wat de foto’s betreft, ik ben een analfabeet….

  • Oh die drukte valt best mee. Het park is groot en de muziek hoor je overal in het park. Wil je dichtbij het podium zitten dan moet je er vroeg bij zijn. Toen wij er toe kwamen even na 11uur waren alle banken al bezet en je kon enkel nog rechtstaan. Dat zag ik niet zitten en we kozen voor een bankje in het park zelf waar we hem van ver zagen en goed genoeg konden horen.

 3. Blij om jee weer te kunnen volgen op je blog
  Ik krijg de foto’s wel onder elkaar en groot op mijn computer Dus voor mij is dit oké
  Heb genoten va je repotage over je dag in Brussel
  Knuffel Anne catherine

 4. Héél toevallig las ik vorige week nog eens dat postje dat Lucretia ooit postte over Boterhammen in het Park, waar ze met een goeie vriendin was. Dáár ken ik dat evenement van.. en het lijkt wel steeds drukker te worden.
  Wat je foto’s betreft kan ik je als digibeetje niet helpen, maar ik hoop niet dat het op álle blogs zo gaat worden, want het best wel erg klein hè.

 5. Boterhammen in het Park.” een leuk evenement dat veel volk trekt Magda…

  wat die foto’s betreft,zelf publiceer ik foto voor foto, en nooit zo’n soort collage…

  was het je bedoeling dat je door de foto’s aan te klikken, ze in groter formaat krijgt ?

  fijne avond

  • Ik post meestal dubbele foto’s( twee foto’s onder elkaar in één kader) als ik er veel heb. En dat lukt altijd in een redelijk groot formaat en die kunnen dan nog vergroot worden ook. Maar nu zijn het plots kleine foto’s en die kunnen dan niet eens vergroot worden . Ik heb nochtans de handelingen gesteld zoals ik altijd doe. Ik heb het ook geprobeerd van één dubbele foto per keer te publiceren. Zelfde effect. Met zo’n klein formaat verliezen deze fotos veel van hun charme. Ik zal eens verder moeten zoeken.

 6. Altijd gezellig zo’n parkevenement.
  Even kijken op de blog van je vriendin
  Geen idee wat er mis is met je foto’s. Op mijn blog kan je ze ook niet vergroten.
  Fijne zondag zonder zon gewenst.

  • Het gaat niet over vergroten, als ze op de blog staan. Het gaat erom dat de foto’s altijd groot op de blog komen en nu in eens niet meer en dan komen ze nog aaneengesloten op de blog daar waar ze normalerwijze onder elkaar staan. 🙁
   Vriendin blogt niet meer zoveel als voeger, zit meer op facebook.

Geef een reactie