Knokke Hippique 2019

 

Voor de vijfde maal gaat  de Knokke Hippique door  op  prachtig aangelegde terreinen in de Nieuwstraat in Knokke-Heist. Naast het sportieve luik is er ook grote zorg besteed aan entertainment dat verzorgd wordt door het bureau dat ook Tomorrowland entertaint.
Dit alles vind plaats in vier opeenvolgende weekends: van 19 juni tot 23 juni, van 27 juni tot 30 juni (vijfsterrenjumping), van 3 tot 7 juli en van 10 tot 14 juli. De top van de wereldwijde paardensport tekent present op Knokke Hippique. Van de deelnemende ruiters maken er liefst 15 deel uit van de top 30 van de beste ruiters ter wereld.
Er is nog één weekend te gaan , de moeite om het eens te bekijken.  De toegang tot het terrein is gratis en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt met drank en eten.
Voor de  meesten onder ons is het een unieke gelegenheid om deze wereld waar alles om paarden draait te zien en te beleven!

Ik ben er elk jaar eens een namiddag naar toe geweest. ( ook omdat ik er niet zover vandaan woon 😉 ) . Verleden jaar maakte ik er ook al een logje over : https://kinderenenkleinkinderen.com/2018/07/15/knokke-hippique-summer-circuit/

Ik reed met de fiets naar het terrein  waar Knokke Hippique plaats vond. In de verte zie je de witte tenten!
De dreef naar het eigenlijke terrein. De auto’s staan op grote parkings tegen aan de straat( gratis! )

Toeschouwers bij een wedstrijd
Baasje niet tevreden. Paard gooide een paar balken op zijn parcours af.

Luxe hotel voor paarden.
De trailers stonden op een meer afgelegen terrein

8 gedachtes over “Knokke Hippique 2019

    • Ik ben er al elk jaar naartoe geweest en kon het deze keer ook niet laten. Het was wel op een kalme dag ,drukte is nog niet zo aan mij besteed. ‘t Is toch telkens genieten van een evenement waar je niet altijd de kans toe krijgt.

  1. Ben zelf nooit een paardenmeisje geweest.. vind die beesten eigenlijk maar een beetje eng van dichtbij, zó groot! Maar het is een mooi evenement hè.. en vooral als het weer zo meewerkt.

    • Het is zeker een prachtig evenement en als je ziet met hoeveel zorg die dieren behandeld worden! Ze kosten kapitalen als je het hoort. En wij mogen er zomaar gratis naar toe gaan kijken. Toch mooi hé !

Geef een reactie