Avondmarkt

Mijn vriendin heeft als specialiteit om me overal mee te sleuren met het gezegde” je moet ervan profiteren nu het zomer is en je in zoverre weer beter bent dat je op stap kunt gaan. Je hebt een jaar lang niks kunnen doen dan in je zetel of in je bed liggen en ziek zijn en misselijk ”
Dat is waar en uiteindelijk draaide het toch nog uit op een zware operatie waarvan ik maar langzaam herstel en nog helemaal niet de oude ben. Maar daar zal ik nog wel iets over schrijven.
Zo stelde ze woensdag 3 juli voor om eens naar Blankenberge te gaan naar de avondmarkt. Het was mooi weer en ik kon eerst nog wat rusten . Zo gezegd ,zo gedaan. Op 20 minuten stonden we met de tram in Blankenberge. Avondmarkten zijn nu niet echt mijn ding maar het was in feite nog late namiddag en niet overdreven druk. Het was leuk slenteren tussen al die kraampjes en je vindt er altijd iets waarvan je zegt ” hé dat kan ik echt gebruiken” . Daar waren  standwerkers die hun job kenden. Je zag mensen sleuren met grote tassen met grote kamerplanten en die met zijn koekjes kon er ook wat van.  Tasjes vol  “koeken aan uitzonderlijke prijzen voor die bepaalde dag” gingen vlotjes over de figuurlijke toonbank. De kraampjes met drank en eten  hadden  nog niet erg veel werk. Daarvoor was het wellicht nog te warm en te vroeg. Wij aten vooraleer de tram huiswaarts te nemen op een bankje in het park een bakje friet( want sedert ik geopereerd ben kan ik  friet eten zonder er nadien last van te hebben) en hoorden commentaar van ” zie die toeristen daar zitten”. Wij konden ons lachen met moeite inhouden. Ja we waren inderdaad toeristen in eigen streek! Ze zeiden het op een toon alsof we het ons niet konden permitteren om op restaurant te gaan.

allemaal kleine hebbedingetjes en bloemen
Popcorn, suikerspin en apenootjes
Dorstigen laven . Keuze genoeg !
Enorme schaal met paëlla. Zitplaatsen genoeg om te eten en drinken
De geur van allerlei worsten en kazen sloegen in je neus


Hier was het boerderijkaas en gedroogde vruchten

Tafelkleden in alle maten en prijzen voor een mooi aangeklede tafel
En je kon ook in je hand je toekomst laten lezen!

10 gedachtes over “Avondmarkt

 1. het heeft wat die avondmarkten aan de kust..Magda

  en het is best gezellig om er eens tussen te lopen..

  frietjes in een bakje, in Blankenberge zou mij dat ook smaken

  maar in Knokke zou een wafel op een stokje minder opvallen, denk ik

  prettig dag

  • Ik vond het wel eens leuk ,maar als je er eentje hebt gedaan dan heb je het wel gezien hoor! Ik heb er toch een paar praktische dingen kunnen kopen waar ik anders voor op zoek moest gaan. In de Post hebben ze wel wafels maar niet op een stokje. Nog nooit eerder gezien. Ik hou het liever bij een ijsje 🙂

 2. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen waren die dat zeiden.. streetfood is toch helemaal van deze tijd?Hier bij ons is dat de normaalste zaak van de wereld hoor.. je hoeft toch niet altijd uitgebreid in een restaurant te gaan eten? dát doen de toeristen juist..! 😉

  • Een frietje gaat nog wel maar je ziet hier toch niet zo veel mensen op straat hamburgers of frieten eten. Ofwel nemen ze die verpakt mee ofwel eten ze die op aan het kraam zelf. Er staan ook meestal hoge tafeltjes bij het frietkraam met de nodige vuilnisbakken erbij. Wij zaten in het vlakbij gelegen park. Hoho toeristen met kinderen gaan niet zo vlug op restaurant maar nemen de bestelling mee naar huis of gaan naar een macdonald of zo

  • Ik eet niet zo vlug aan een frietkraam. Ik verdraag al die vettigheden niet zo goed. Maar in vakantiestemming doe je al eens zotte dingen ( enne ik had er achteraf geen last van ,ook niet van die klodder pickles ,hahahaà)

Geef een reactie