Bunkerdag

Vorige zondag ,9 mei 2019,waren de bunkers langs de Belgische kust voor één dag open!
Er was oa een fietstocht uitgestippeld van 30km langs de bunkers in de Zwinstreek . Jammer genoeg moest ik dit aan mij laten voorbijgaan. Ik ben nog niet stevig genoeg hersteld om dit aan te kunnen.
Dus gezocht naar een alternatief dat niet te ver van huis was en dat vond ik in Blankenberge.
In de namiddag namen mijn vriendin en ik de tram en reden tot de halte Haerendyck even buiten Blankenberge .
Via het mooie wandelpad wandelden we tot aan  de Bistro Zee-Zee. We kozen niet voor de steile trap naar  het strand, dat leek mij te zwaar( ik moet toch nog wat oppassen met  inspanningen).

 

Toen we die eerste trappen gedaan hadden zagen we nog een veel steilere en hogere trap.
We zijn teruggekeerd…

… en namen de vlakkere weg richting Bistro Zee-Zee

 

Achter de Bistro bevond zich de “Geschutsbunker Regelbau 680”. We sloten aan bij een groep  en luisterden wat de gids te vertellen had.
“Deze bunker is een restant van het steunpunt Blankenberge Mole dat deel uitmaakte van een groot steunpunt dat de havengeul moest beschermen. De bunker was uitgerust met een antitankkanon. Deze goed bewaarde bunker is uniek voor België en zelfs voor de hele Noordzeekust.”

. . .  .

Het gat in de bunker voor de loop van het kanon met zicht op het staketsel.

  In de bunker was een kleine tentoonstelling over de bombardementen op Blankenberge.
Herkenbaar de Paravang!
De bunker wordt heden gebruikt als opslagplaats door de ernaast gelegen bistro.


Toen namen we het overzetbootje mits 1 euro te betalen om de andere oever te bereiken en namen we na een korte stop in een tearoom de tram huiswaarts
Een korte leuke leerrijke trip.

10 gedachtes over “Bunkerdag

  • Zo’n hoge trap over de duinen had ik nog niet gezien. Mijn vriendin wilde niet dat ik die klim zou doen, waar ze gelijk in had. Ik zou dat achteraf wel moeten boeten ! Zij is de perfecte waakhond hèhè !

 1. Bunkerdag op 12 juni.. ik dacht dat de kinderen en kleinkinderen allemaal waren komen eten voor je verjaardag..! hahahahaa! Maar nee dus.. het ging over échte bunkers, niet over eten.. een interessante uitstap zo te zien!
  Maar nog van harte gefeliciteerd ook hè magda! xxx

  • Dank voor de verjaardagswensen. Dat hebben we op pinkstermaandag gevierd. Dochterlief had haar twee broers bij haar uitgenodigd. Gezien zij niet graag foto’s hier geplaatst ziet …
   De kleinkinderen waren er niet bij. De drie meisjes hebben hun eigen gezinnetje , Cédric en Sebastien zaten in de blok .Alleen Kevin was er ( hij woont nog thuis).
   De grote familiereunie gaat door in augustus! Kan je verzekeren dat het een hele klus is om een gepaste datum te vinden om iedereen samen te krijgen. Maar dan wordt het echt een reunie van ontbijt tot avondmaal. Daar zal ik zeker iets over vertellen!! 🙂

Geef een reactie