tentoonstelling in Damme

Toen we in Damme waren stapten we het stadhuis binnen waar een tentoonstelling was van keramiek en schilderijen. De onderwerpen waren zo uiteenlopend van serviesgoed, dieren, wandversieringen ,schilderijen.
Je zag een paar mensen bezig aan het werk en je kon je ook inschrijven om workshops te volgen. De tentoonstelling loopt nog tot 10 juni 2019.

Papavers als muurversiering , maar ook papavers klein en groot op metalen stengels om boeketten te maken.

Verschillende schilderijen van haar hand .

Wat vooral in het oog sprong waren de verschillende mooi beschilderde doodskisten . Het deed me denken aan het programma dat onlangs op TV was over begrafenisondernemers: Een jonge terminaal zieke vrouw liet haar doodskist beschilderen door haar twee jonge kinderen. Een aangrijpend moment. Hun moeder zou voor altijd slapen in deze mooi aangeklede en beschilderde kist.

 

10 gedachtes over “tentoonstelling in Damme

  1. Leuke van-alles-wat tentoonstelling.. veelzijdige kunstenares.
    Ik heb ineens een probleem met het reageren op dit blog.. ik word er door uit m’n eigen blog gewipt en moet dan steeds opnieuw inloggen. Niet zo heel erg, maar ik ben ook steeds m’n snelkoppeling kwijt en die moet vriendlief dan weer instellen, want daarvoor ben ik teveel digibeet hehe.
    Dus als ik weinig reageer weet je waar het aan ligt.. eerst eens zien wat er veranderd is.. ik denk dat het aan mijn browser ligt.

    • Ze had veel leuke dingen: ik heb een artistiek vergietje met schaaltje eronder gekocht voor aardbeien of andere vruchten. Dochterlief had dat thuis al onmiddellijk gezien. Maar het bleef bij moeder staan hahaha

Geef een reactie