Damme

Gisteren reden mijn vriendin en ik naar de boerderij in Moerkerke om aardbeien. We wilden eigenlijk wat luieren op het terras achteraan maar er stond zoveel wind dat het echt niet aangenaam was om daar te zitten. Om naar zee te rijden zagen we het al helemaal niet zitten. Zelf zou ik met de fiets rijden maar zij fietst al een tijdje niet meer sedert ze een tweetal jaar op haar staartbeen is gevallen toen het geijzeld had. Met de auto zag ik het al helemaal niet zitten als je de stroom auto’s  de stad zag binnenrijden. Ik had geen zin om rond te toeren tot we een parkeerplaatsje vonden en een grote parkplaats ligt véél te ver van de zee, je moet nog minstens een halfuur wandelen( en een half uur terug) vooraleer je er bent. Normaal stoort me dat niet maar ik ben nog niet zo goed hersteld dat ik lange afstanden kan wandelen.
Eenmaal de aardbeien gekocht reden we door naar Damme dat niet zover van Moerkerke ligt.

In een zijstraat van het stadhuis vonden we  gemakkelijk een parkeerplaats

 

Vòòr het stadhuis was er een kleine boekenmarkt. Damme is bekend om zijn regelmatige boekenmarkten en zijn boekenwinkels

 

Jacob Van Maerlant kijkt toe

 

Ik vond twee boeken over Knokke die ik nog niet in mijn bezit had.( voor een prikje). Het was er niet erg druk maar toch de komende en gaande man/vrouw ;-). Het fijne was dat ik er ook een oud collega aantrof . Wat bij gekletst natuurlijk !

 

Damme profileert zich als bij vriendelijke stad. Het reclamepaneel ( gemaakt in weervast staal. Méér weten: tik de naam Peter Coopman eens in) was geen enkel moment helemaal vrij . Dan maar een foto met fietstoeristen erbij!
Vooraleer terug naar de auto te gaan ,trakteerden we onszelf op een ijsje en een drankje zittend op een zonovergoten terras. Een groot glas ijs met warme kersensaus!

 

We vonden dat we dit verdiend hadden want het culturele aspect van onze uitstappen was niet vergeten! We hebben elkaar indertijd beloofd dat we niet zomaar van de ene tearoom naar de andere zouden gaan als we op uitstap gingen. Maar dat er ook iets anders bij moest zijn! Zoals een bos- of zeewandeling, een museum bezoeken…
In het stadhuis van Damme was er een tentoonstelling van keramiek , schilderwerken en …doodskisten! Maar daarover in een volgend logje meer !

 

10 gedachtes over “Damme

 1. Damme is altijd leuk
  heb je op het stadhuis en aan het oud Sint Jans hospitaal de ooievaars kunnen spotten
  Meestal is er wel een of soms twee op het nest. Heel mooi om ze te zien vliegen tegen een blauwe hemel

 2. Mooie uitstap was het in ieder geval.
  Met dit weer zullen de wegen naar de kust het druk hebben.
  Ik blijf lekker in mijn omgeving genieten van het weer.

  • Het weekend was zo vreselijk druk dat ik me niet in Knokke waag en me zelf afvraag wat al die mensen hier komen doen.: uren in de file, nergens parkeerplaats in het centrum. Tot drie km buiten het centrum langs de baan parkeren en dan te voet of met meegebrachte fietsen naar zee gaan! Het enige wat je beter doet is de trein , bus of tram nemen.

  • Aan de invalswegen van Damme stonden er mooie trossen op metalen paaltjes vastgepinde bijtjes heen en weer te wiegelen. Kon mijn auto nergens aan de kant gooien! Anders had ik er een foto van geenomen.

Geef een reactie