Oostende voor Anker!

logo

Het gaat de goede richting uit met mijn gezondheid( ik vertel er wel iets over in een ander logje )om dit te bewijzen hier een reeks foto’s van een uitstap naar Oostende op vrijdag 24 mei 2019.  De meest spectaculaire schepen en boten waren er nog niet maar we verkozen om een enigszins rustige dag uit te kiezen.
“Oostende voor Anker “verzamelde van 23 tot 26 mei 2019 meer dan 130 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Een feesteditie want het is de 20ste keer dat dit feest doorgaat en dat het een bruisend evenement is bewijzen de meer dan 200 000 bezoekers over de vier dagen . Dagen vol ambiance, muziek, gezelligheid en niet te vergeten natuurlijk de schepen en vaartuigen groot en klein!
Mijn vriendin en ik namen de tram .Geen parkeerproblemen: de tram heeft een halte vlak bij de haven . Hieronder een paar foto’s van de vernieuwde halte met vlakbij parkeergarage voor auto’s, fietsenstallingen en het gerenoveerde treinstation. De overkapping tot over de treinsporen is in één woord geslaagd !

 

De nieuwe overkapping van het treinstation met bovengrondse autoparking en op het gelijkvloers de nieuwe bedding voor de trams plus loketgebouw. Op de andere foto het gerenoveerde treinstation, en een zicht op de ondergrondse fietsenstalling met de open groene glazenkokers..

Het uitgangbord van de stad en stewards om alles in goede banen te leiden.
mooi weer en maar genieten al wandelend of op een geïmproviseerd terrasje!
Haring roken.

Bij de viskraampjes hield een meeuw de wacht om restjes op te peuzelen. Of had hij die afgepikt !
Ambiance aan boord: een bbq en shantizangers.
De Marine wil nieuwe recruten!

 

 


De Mercator

Je kon een rondvaart maken op zee.

Lange Nelle op de Oosteroever

 

Waar de windturbines worden gemaakt.

9 gedachtes over “Oostende voor Anker!

 1. vooral blij dat het steeds beter met je gaat.
  mooie reportage.Zoals je wel weet zat ik op dit moment in Den Haag . Maar het lijkt mij zeker de moeite om het te gaan bekijken

 2. een logje dat me vrolijk stemt Magda..

  je wist het station, Oostende voor anker en die windturbines in één logje te bundelen

  ik was er dezelfde dag en je foto’s zijn schitterend

  zoals van u gewend zijn..

  mijn complimenten hiervoor

  prettige avond

  • ooit komen mekaar wel eens tegen Magda…

   in Knokke let ik daar wel op , maar zoveel kom ik er nu ook niet

   deze week heb ik er de richting Cadzand genomen…

   en in Oostende heb ik de meeste foto’s gemaakt vanop de pontons

   groeten

Geef een reactie