Op zoek naar planten ?

Toen ik uit het ziekenhuis kwam ging ik de hele wereld verslaan ! Zucht,  het werd eerst nog een paar weekjes rustig aan doen, even rondlopen en uitgeput terug in de zetel onder een dekentje. Maar na een paar weekjes wilde ik toch de wijde wereld weer in en het eerste wat ik toen gedaan heb is naar de vergroting van de zwingeul gaan kijken die pas in maart van dit jaar was opengesteld. Ik heb er toen een logje over gemaakt. Een kort  tripje maar het was een grote stap voor mij na al die maanden afzien.

Mijn vriendin was altijd bereid om mee te gaan met mij op die korte uitstappen. Ik voelde me helemaal niet zeker bij het stappen. Komt van de narcose zeiden ze en ook van de erg schommelende bloeddruk. Erge moeheid kon me zo overvallen dat ik er werkelijk moest bij gaan zitten. Eigenlijk bleef ik beter thuis , maar dat maakte me zenuwachtig want ik voelde me niet meer zo ziek en ik wilde vooruit. Genezing kan je echter niet forceren…

Het was bijlange nog niet de tijd om uit te kijken om bloemen aan te schaffen voor de tuin. Maar sommige bloemencentra zijn zo mooi dat je er gemakkelijk kan in rondkuieren zonder planten te kopen. Dat deden  mijn vriendin . In mijn omgeving zijn er wel een paar van die centra en die zijn zo mooi ingericht en zeker met het voorjaar en Pasen in het vooruitzicht

  

 

 

Hoewel het nog veel te vroeg was om planten te kopen voor buiten, kon je toch al heel wat uitkiezen. Ik heb toen enkel gekeken want ten eerste liet het weer het nog niet toe om buiten te werken en ten tweede kon ik dat zelf nog niet aan. Maar kijken kon wel en dat hebben we dan ook gedaan. De aankopen zijn veel later gedaan én toen kon ik die zelf al planten : nu een beetje en dan een beetje 😉

   

 

 

9 gedachtes over “Op zoek naar planten ?

 1. Ik kom eigenlijk alleen bij Intratuin met de Kerstshow.. voor de planten ga ik meestal elders waar het wat goedkoper is..! Hoewel ze echt wel kwaliteit verkopen.. dat gelukkig wél!
  Om plantjes te kopen heb ik altijd de pecht dat er volop zomergoed te krijgen is als ik het nog véél te vroeg vind.. en als ik dan na de meivakantie wil gaan kopen is er niet zoveel keus meer..! Had het daar laatst over met de mevrouw van de plantenwinkel hier in de buurt en zij vertelde dat ze voor de winkel op de veiling bijna verplicht worden al zo vroeg in te kopen.. gek wel eigenlijk hè? willen de mensen graag dat hun nieuwe aankopen bevriezen??
  Fijn dat het ondertussen toch al een beetje beter gaat!

  Btw.. één fotootje is er nóg eens tussen geslopen! 😉

  • Ik ben wel gaan kijken in intratuin maar heb mijn plantjes heel recent elders gekocht . Ik kijk wel uit waar er reclames zijn. Zo kocht ik geraniums( in feite pelargoniums) in de aanbieding in de AH voor 1 euro per stuk waar ze in plantencentra 1,65 euro gingen. Ze zijn iets kleiner maar ze groeien hé. Verleden jaar had ik prachtige geraniums ook uit de AH. Intratuin is hier even duur als de omringende plantencentra.. Ik heb nu via mijn Brugse vrienden een plantenkweker ontdekt die zo’n groot gamma bloemen en planten in een tiental enorme serres heeft staan aan beduidend lagere prijzen. Tja dat wordt een adres voor volgend jaar.
   ps, dank voor de opmerking . Ik had er niet op gelet.

   • Ja, zo’n soort adresje heb ik ook, in een plantenkas.. veel keuze tegen veel lagere prijzen dan elders.

Geef een reactie