quiztime

Zondag ben ik voor de eerste keer terug naar de seniorenwerking gegaan nl naar de jaarlijkse  quiznamiddag . Ik zag dat wel zitten , omdat ik rustig op een stoel kon blijven zitten. Bij de sportnamiddagen is het teveel over en weer lopen en dat lukt nog niet zo goed om dat een paar uur na elkaar te doen.
Ik werd met open armen ontvangen en dat deed wel deugd. Het was “niet uit het oog uit het hart”.
Ik had voor mijn terugkomst na méér dan een half jaar voor iedereen een zakje gevuld met paaseitjes. Je ziet een zakje met een tiental paaseitjes  liggen op de eerste foto. Voor al de 37 deelnemers een zakje!

Maar blijkbaar is mijn geest nog in slaaptoestand. Ik bakte er niet veel van. Per tafel zijn we met zijn drieën en blijkbaar waren mijn teamgenoten ook niet erg bij de pinken. Het leek niet moeilijk maar toch, bv weet jij waarom er een gat is in de houder van een steel-of braadpan ! ? Of waarom er een gat is in een spaghettischep!?

 

Bij de eerste kan je een schep in dat gat steken om tijdens het bakken te kunnen roeren en bij de tweede kan je de hoeveelheid spaghetti die je per persoon wil koken bepalen.
Ook was het niet gemakkelijk om aan de hand van een paar ogen te raden bij welke persoon die ogen hoorden. Of in welk land  excentrieke bibliotheken gebouwd zijn zoals in de vorm van een rietenmand of met een buitenwand geïnspireerd op boeken of met het uitzicht van een kerk . Ook welke artiesten bepaalde tatoeages hebben of wat de echte naam is van zangers ,schrijvers en kunstenaars…

Tijdens de pauze hadden we allemaal wel een gebakje verdiend. Het was een leuke , gezellige en pretentieloze namiddag. Ik heb er van genoten. De drie groepen die de meeste goede punten behaalden kregen een fles cava en een doos bonbons,  maar ook al de andere quizzers gingen naar huis met een doos pralines.

Hoewel ik helemaal niets gedaan heb om dit evenementje op poten te zetten , wilde iedereen dat ik hielp om de prijzen uit te delen. Je bent toch bestuurslid  zeiden ze. Tja eentje die zich  driekwart van een jaar  niet heeft laten zien!  In elk geval heb ik die namiddag toch iets gedaan : foto’s maken van al de deelnemende trio’s en iedereen gedroeg zich voorbeeldig voor de fotosessie. Eén foto heeft  iemand anders gemaakt 🙂

 

7 gedachtes over “quiztime

 1. k dacht dat dat was om de pan op te hangen in een rek
  wie steekt daar nu een lepel in, dat is toch moeilijk met de pan op het vuur 🙂
  tof dat je terug kon mee doen Magda

 2. Je ziet zo dat het een gezellige middag was en de mensen waren vast heel blij jou terug te zien! En die quizvragen…. ik zou het antwoord ook niet geweten hebben

 3. Wat leuk dat je daar bent geweest. Kom je toch mensen bij elkaar. Leuke prijsje om te zien. Leuke foto’s geworden. Je hebt een leuke dagje gehad met senioren. Fijne dag.

 4. Dat zijn zo van die dingen die foodbloggers hebben verzonnen en dan brengen alsof het echt zo ís, van dat gat in die steel van de steelpan. Maar in feite is dat gaatje gewoon om de pan op te kunnen hangen hoor. Ik kook ook helemaal niet met een houten pollepel.. wie nog wel? ik gebruik een platte kunststof spatel en die past echt niet in zo’n gaatje..!
  Van die porties die je kunt afmeten met dat gaatje in die spaghettilepel idem dito.. klinkt leuk, maar ik eet bijvoorbeeld maar de helft van wat vriendlief eet, dus porties kunnen heel variabel zijn.. laat mij maar gewoon de goede hoeveelheid afwegen. Volgens mij zit dat gaatje er gewoon in om het vocht dat je méé opschept weg te kunnen laten lopen.. maar ja, die foodies denken dat ze het wiel opnieuw uit moeten vinden hè, anders wordt hun blog niet zoveel meer gelezen hahahahaaa! De mensen die jullie quiz hebben samengesteld zijn er van uit gegaan dat alles wat ze via Google kunnen vinden ook écht waar is.. maar helaas..!
  In ieder geval: het gaat er maar om dat jullie het naar je zin hadden.. en zo te lezen was dat ook zo. 😉

Geef een reactie