Het gaat al wat beter !


De tuin hult zich in lentekleuren. Jammer dat de wind zo lelijk te keer gaat .
De bloesems vind je in de hele tuin.

Verleden week was ik op controle naar het ziekenhuis. Positief nieuws, zeker wat de operatie betreft. Er zal na verloop van tijd enkel nog een litteken overblijven van de ferme snee op mijn buik. Nu is die nog pijnlijk en hinderlijk vooral omdat ik een abdominal binder moet dragen. Ik doe die ‘s avonds af en slaap zonder,  maar ‘s morgens is het rennen naar de badkamer om dit steunverband weer om te gorden. Ik mag nu een gaine  dragen die minder hinderlijk zal zijn en me meer bewegingsvrijheid zal geven maar toch nog genoeg steun .
De volledige genezing zal zes maanden duren. Waar ik toch een beetje van opkeek! De chirurg zag mijn reactie en herinnerde me eraan dat ik een zware operatie heb ondergaan.( in feite twee na elkaar : een laparoscopie en vlak erop een gewone operatie). Ja ik mag al blij zijn dat het gelukt is want achteraf vernam ik dat er gevreesd werd voor een stoma. In feite was het méér dan hoogtijd dat er ingegrepen werd .

Ondertussen ben ik toch al een paar kilootjes bijgekomen omdat ik nu kan eten. Straks ga ik nog moeten opletten om niet teveel aan te komen! 🙂
De moeheid zal nog een hele tijd aanhouden en het enige dat ik kan doen is eraan toegeven en rusten. Nu kan ik toch al een paar uurtjes rondlopen. Hopelijk verdwijnt de maagpijn geleidelijk want daar heb ik het meest last van. De maag kan bij bepaalde operaties in stresstoestand belanden en ik kan verzekeren dat dit erg pijnlijk is. Nu begrijp ik waarom er steeds maar op gehamerd werd in het ziekenhuis of ik de pilletjes voor de maag had ingenomen( die leggen een beschermlaag ). Ik heb een paar aanvallen gehad de afgelopen weken waarbij ik zoveel pijn had dat ik dacht terug naar het ziekenhuis te moeten. Bij de controle zei ik tegen de chirurg dat ik meer last had van mijn maag dan van de operatie. Hij heeft me iets gegeven en hopelijk blijven die aanvallen nu weg.

Ik moet wat geduld opbrengen … en dat is lastig als je na màànden gesukkel en niks kunnen doen je toch wat beter begint te voelen en je weer van alles wilt doen!

Mijn drie kinderen hebben me veel geholpen en ook lieve vriendinnen die me dagelijks opbelden om me moed in te spreken. Eentje kwam me elke namiddag gedurende de eerste week thuis gezelschap houden en deed kleine werkjes in huis. Zij deed ook boodschappen voor me en nu vergezelt ze me om zeker te zijn dat ik niks zou opheffen. Samen deden we ook al een paar kleine uitstappen zodat ik toch eens buiten kon( heb nog steeds elastieke benen en neem nog liefst iemands arm).
Dat toon ik binnenkort want ik zie het weer zitten om mijn blog weer leven in te blazen.

Ik moet maar zien dat ik een plaatsje vind in de zetel!

9 gedachtes over “Het gaat al wat beter !

 1. Fijn dat je eindelijk weer wat beter bent.Mooie foto’svan je tuin en de poezen.Doe rustig aan en geniet van wat je al kan.Wens je spoedig een volleddig herstel

 2. erg blij dat je weer wat beter bent. Met een beetje geduld zal het wel weer helemaal goed komen. Ik ben ervan overtuigd. Als je je beter voelt en je hebt zin om eens af te komen laat het mij weten. Je bent altijd welkom

   • [url=https://www.animaatjes.nl/plaatjes/bloemen][img]https://www.animaatjes.nl/plaatjes/b/bloemen/animaatjes-bloemen-71805.gif[/img][/url]

    Ik wil weten hoe het doet. Helaas doet het… Misschien nu.

 3. op de goede weg Magda
  geduld is een schone deugd bij zoiets, maar is wel frustrerend als je van alles wilt doen maar niet echt kan
  gelukkig dat je goed omringd wordt

 4. een logje met foto’s uit eigen tuin..Magda…

  en leuke foto’s van de de poes t

  dat is lang geleden..

  een vrij lang herstel,maar neem er de tijd voor..

  een voorspoedig herstel gewenst

 5. Nog zéker geen 100% dus, maar toch alweer een beetje op de goeie weg terug.. fijn magda.. houden zo! (en niet meteen maar weer van alles willen hehe.. neem vooral maar goed de tijd om weer helemaal te herstellen eerst hoor!)
  En poes houdt je ook lekker gezelschap.. leuk toch?

Geef een reactie