Oud en Nieuw

 

Ik wens iedereen voor 2019 een goede gezondheid toe !

~~~~~~~~~~~~~~

Het jaar 2018 is voor mij een jaar om vlug te vergeten of tenminste te proberen te vergeten want ik zal er blijvend aan herinnerd worden als er weer een opstootje aankomt.
Ik heb erg diep gezeten en geraakte er maar niet uit. Een chronische ziekte als Colitis Ulcerosa is bij veel mensen onbekend en wordt al vlug afgedaan” o een dikke darmontsteking . Dat is toch met een onderzoek ( colonoscopie ) en wat medicatie vlug genezen.” Je ziet het niet aan de buitenkant zoals veel andere ziektes maar innerlijk vreet het aan een mens.
Het is praktisch niet te genezen en de symptomen kunnen alleen onderdrukt worden met medicatie. Het is je eigen immuunsysteem dat overdreven reageert zelfs op goede cellen. Hoe het ontstaat is niet geweten maar erfelijkheid speelt ook een grote rol.

Ik was goed op weg maar door een paar misverstanden tussen patient, apotheker en specialist ,had ik einde augustus een tiental dagen niet de nodige medicatie( specialist op reis, apotheker kon zonder voorschrift het product niet eens bestellen en de huisarts mag bepaalde medicatie niet zelf voorschijven). Ik dacht zo erg zal dat nu toch niet zijn want ik moest toch de tiende dag op controle. Het was wel erg en de medicatie werd drastisch verhoogd.

Toen zijn de lichamelijke problemen begonnen: pijnlijke gewrichtsklachten waardoor ik bijna een week niet kon gaan en ook geen auto kon besturen. Eten was moeilijk met een pijnlijke slokdarm en maag.  Ik kreeg op de koop toe een darmontsteking van bacteriële aard en moest hiervoor 17 dagen antibiotica nemen. Daar was ik zo ellendig van. Of het nog niet genoeg was kreeg ik veertien dagen later terug een opstoot en moest ik een ander antibioticum nemen gedurende een week. De laatste opstoot was op 24 december en weer gedurende een week een antibioticum. Ik heb nu het gevoel dat het effect heeft gehad. Ik vraag me enkel af voor hoelang!

Ondertussen kreeg ik de nodige middelen( meestal voedingssupplementen) om toch enigszins probleemloos te kunnen eten zodat ik niet meer zoveel gewicht verlies. In die zes maanden sukkelen ben ik ongewild 14 kg afgevallen. Ondertussen is mijn specialist overgeplaatst naar het UZ Leuven en moet ik begin januari naar een andere specialist( een gevestigde waarde in het ziekenhuis hier). Al mijn hoop is nu gevestigd op deze arts.
Ik ben bezig om alle medicatie op te lijsten en een overzicht te maken van mijn gezondheidstoestand sedert oktober( laatste bezoek aan de specialist) tot nu.

16 gedachtes over “Oud en Nieuw

 1. Hallo Magda,
  Even een groetje.. want ook al gaat het posten even niet meer, dat wil natuurlijk niet zeggen dat we jou vergeten hè, één van de ‘oermoeders’ van het bloggen, dat ben jij nog steeds voor mij hoor!
  Ik hoop dat de pijn toch al wat beheersbaarder aan het worden is? dat zou al heel wat zijn hè!
  Niet de moed verliezen in ieder geval hoor!
  Liefs!

 2. Lieve Magda, Ik wil je persoonlijk bedanken voor lieve steunberichtje bij ons. Hopelijk gaat wat beter met je? Ik zie steeds nog geen nieuwe blogje. Ik denk nog steeds niet lekker gaat met je? Ik wil jou onwijs heel veel sterkte wensen. En vooral beterschap knuffels van ons.

 3. Ik hoop van harte dat je 2019 beter gaat met je. Zo te lezen is zeker niet goed met je. Heel vervelend iets. Chronisch ziekte is zeker heel vervelend. Ik hoop dat je onder drukt met je medicijnen. Nou weet je wat er is met je. 14 kilo afgevallen is best wel heel erg veel Magda. Je was al dun. Och in vind zo erg voor jou. Niet moed verliezen. Ik weet dit moeilijk is voor je. Nog bedankt voor mooi kaartje. Ik hoop bij jou ook goed terecht gekomen. Lieverd ik wens jou heel veel sterkte. xxx

 4. wat erg voor jou. Hopelijk zie je nu het eind van de tunnel Ik wens je een zo spoedig mogelijke verbetering toe zodat het leven voor jou toch een beetje dragelijker wordt. Heel veel moed en misschien eens tot binnen kort
  Anne catherine

 5. Ik besef dat je enige wens voor 2019 gezondheid voor jou en de jouwen is.
  Ik stuur ze je graag toe via deze woorden.

  Houd er ook de moed in, want ook mentaal welbevinden is erg belangrijk.

  Ik hoop met je mee!

 6. verschrikkelijk Magda, zo afzien voor je
  nee het staat niet altijd op een mens z’n gezicht wat een ziekte inhoud
  k hoop zo dat die nieuwe specialist je wat verder kan helpen

 7. dat is me wel wat Magda, een ziekte waarvan ik nog nooit gehoord had..

  hopelijk kan men met medicatie de gevolgen toch onder controle houden

  ik wens jou veel goede moed en beterschap voor 2019 !

 8. Tjonge.. het is echt een ellendige tijd voor jou geweest. En wel 14 kilo afgevallen.. dan moet het ook aan de buitenkant toch wel te zien zijn zou je denken. Maar om het even hoor.. mensen staan er vaak helemaal niet bij stil hoe een ander zich voelt… dat heb ik indertijd met Lucretia ook wel begrepen..! Je zou er moedeloos van worden om altijd die dooddoeners te moeten horen als je je al zo beroerd voelt hè!
  Ik hoop heel erg dat het nu langzaam maar zeker toch een beetje onder controle aan het komen is en dat je het nieuwe jaar weer wat beter in kunt gaan. Mijn duimen staan in positie hoor!
  Maak er een zo mooi mogelijke Oudjaarsavond van.. en tót in het nieuwe jaar!

 9. Hallo Magda
  Ik begrijp wat je door maakt.Ik ben ook chronisch ziek en dat zien mensen aan de buitenknt niet.Soms gaat het beter maar dan steekt het op de onmogelijkste momenten de kop op en ga je terug naar af.Hoop dat men het onder controle krijgt en de aanvallen afnemen in aantal..Weet ook wat het met een mens doet..je zou er de moed bij verliezen en het is vechten om er niet depressief van te worden.Wens je veel sterkte en hoop dat je met de nieuwe arts een stukje de goede weg op geraakt.Veel sterkte

Geef een reactie