Cadzand

Toen ik de werken aan het Zwin ging bekijken samen met mijn vriendin zijn we daarna doorgereden naar Cadzand-Bad. De zon was er niet en het was wat frisjes die dag. We gingen eerst een kijkje nemen naar het vakantiepark “de Roompot” waar mijn Luxemburgse familie begin september verbleven in één van die mooie huizen aan het water. Mijn vriendin had jaren geleden de opbouw van dit vakantiepark meegemaakt en wilde wel eens het resultaat zien. Het was maar een kort bezoekje want  er was niet echt tijd genoeg om daar eens te wandelen. Het is er zo uitgestrekt.

 

Die pompoenen gaan zeker gebruikt worden bij  Halloween:  gevuld met kaarsjes om er de sfeer in te brengen!
Maar wij wandelden richting het strand. Druk was het niet deze keer. Ietwat te fris.
Walcheren en meer bepaald Vlissingen met zijn duinen en zelfs de haven met hoge gebouwen waren heel goed te zien.

T

Toen zochten we het strandpaviljoen op om iets warms te drinken .
Ik dacht opeens aan Mizzd die regelmatig op haar wandelingen een kop warme chocolade melk en appelpunt bestelt.
Gelukkig niet te veel kaneel op de appelpunt want daar ben ik niet zo gek op.
Soms is de appelpunt één en al kaneel. Ik denk dat er veel Belgen zijn die daar niet zo gek op zijn. 😉

.

Door het raam zagen we een strandjutter bezig. Af en toe raapte hij iets op. Ik kon niet zien wat hij gevonden had.

Naast het paviljoen staat een piratenboot. Héél bekend bij ouders met kleine kinderen!! Het
zag er naar uit dat de boot een likje verf had gekregen.

Eenmaal op de wandeldijk keken we aan op een immens gebouw.
Ik vind het zo jammer dat er in dit gezellige plaatsje aan hoogbouw wordt gedaan.

De wandeldijk ligt zo hoog dat je via een echt lange trap naar beneden moet gaan.
Tenzij je verkiest om via het haventje terug te keren langs een hellend vlak.
In elk geval kan je hier niet met een kinderwagen of fiets naar beneden.

9 gedachtes over “Cadzand

 1. inderdaad jammer van die hoogbouw, Cadzand bleef daar toch lang van gespaard
  van mij mogen ze ook de kaneel weglaten 🙂
  de pompoenen zorgen wel voor sfeer, liever zo dan Halloween gedoe

 2. Halloween hebben wij nooit gedaan. De ene foto van Magda met pompoenen omheen is echt heel leuk geworden.Halloween is echt Amerikaans vind ik. Mooie foto’s heb je gemaakt. Trap naar beneden gaan is lastig voor de wandelwagens. En rolstoel patiënten. Dat is wel jammer. Appelpunt ziet lekker uit. Om beetje bij te komen. Fijn weekend.

 3. Halloween is niet mijn ding Magda

  met die pompoenen is niets mis, integendeel…

  maar voor de rest is het een puur commercieel gebeuren

  prettige dag

  • Met de kleinkinderen is er wel jaren na elkaar halloween gevierd. Zoveel mogelijk pompoenen uithollen, ( ik had die zelf in de tuin) en theelichtjes inzetten. Allerlei versieringen knippen en in de bomen hangen. Er waren dan nog veel jonge kinderen in de buurt.Ik ben met de kleinkinderen nog naar Heist geweest waar er in een nieuwe wijk met veel kinderen een heuse stoet was door de wijk. Dat was nogal een feest ingericht door de bewoners zelf! Nu de kinderen in mijn wijk en ook de kleinkinderen allemaal groot zijn blijft er niet veel meer over van Halloween vieren! Voor mij hoeft het allemaal niet.

 4. Ah ja! als het koud is gaat er niks boven een warme chocolademelk en appeltaart is echt wandelaarsvoer.. heel gezond, want de appel is fruit en de slagroom is zuivel hahahahahaaaa!

  Die hele rij pompoenen is echt wel leuk! 🙂

  Ik dacht even dat ik een postje gemist had, na je reactie bij mij te hebben gelezen over de tegenvallende resultaten maandag de 8e.. maar ik zie dat je er niet over geblogd hebt. Ik weet dus niet precies wát er mis is, maar van zo’n chronische ziekte kom je natuurljk nooit echt helemaal af.. men kan alleen maar proberen met medicatie de boel leefbaar te houden. Jammer als dat (nog?) niet goed gelukt is.

  • Wat er mis is? De dokter had maar medicatie voorgeschreven voor één maand. En ik moest pas terug na zes zeken. Daarenboven was ze in verlof en niet te bereiken. Dus veertiendagen zonder die zware pillen en het gevolg is een serieuze en pijnlijke opstoot!! Ik was nu al zo goed , alleen nog vlug moe. Nu zit ik hier weer met pijn. Ze durfde nog zeggen dat ik maar naar de huisarts moest geweest zijn. Ik weet niet of de huisarts zo’n speciale middelen zou voorschrijven zonder te weten hoelang ik die pillen nog moet innemen.. Ik heb maar gezwegen ,ik heb haar nog lange tijd nodig.

   • Nou.. dat is ook raar.. zoiets kun je toch niet zomaar twee weken missen? echt een rare manoeuvre van die arts! Zo ben je langer bezig met pijn dan nodig was.. wat jammer.
    Maar ik dénk dat ik dan sowieso toch ook wel even naar de huisarts gebeld had hoor.. die weten vaak toch overal van omdat ze op de hoogte gehouden worden door die specialisten.
    Sterkte nog.

Geef een reactie