Zoute Grand Prix- vervolg

Vrijdag was ik gaan kijken naar de Flying Mile. Gisteren was ik met twee vriendinnen naar de Kustlaan waar de aankomst was van de sportwagens die deelnamen aan een balade( een rustige rondrit  die vooraf is uitgestippeld ). Om 16 uur werden de wagens terug verwacht aan het Albertplein. Wij wilden de sfeer eens gaan opsnuiven en ondertussen kijken naar de super de luxe wagens die er opgesteld staan in boxen.

Van donderdag tot zondag is er zoveel te doen dat je bijna onmogelijk alles kan meemaken. Zo kan je auto’s op de terreinen van de  Royal Golf club gaan bewonderen. Er wordt ook een luxe wagen geveild. Er zijn snelheidsproeven op een heel korte afstand zoals de Flying Mile ( zie vorig logje) . Er is ook een concours d’ elegance. In 19 boxen staan er super de luxe wagens opgesteld in de Kustlaan ,Albertplein en Zeedijk. Het motorengeronk klinkt door de hele stad want de auto’s rijden af en aan! De omkadering in de straten met  balen stro en bomen gewikkeld in een geblokt zwart-wit  jasje schept een speciale sfeer.

Het was een utopie om onze auto kwijt te geraken niet zover van de kustlaan. We hebben een flink eind te voet mogen wandelen. Alle villawijken rond de Kustlaan stonden bomvol. Niettegenstaande de drukte die het evenement met zich meebracht waren er toch mensen die een partijtje golf speelden op de oefenvelden en anderen die minigolf speelden.

.

.

.

.

.

.

In de verte hoorden we al het geronk van motoren  maar zien deden we ze
niet door de massa mensen die er stonden of zaten op de balen met stro!

Ongelooflijk veel volk en massa’s fietsen ( ik denk dat er méér fietsen stonden dan dat er auto’s rondreden 🙂  )


Op de terugweg namen we een paadje want er was geen doorkomen meer aan op de kustlaan.
Het stond er vol met golfkarretjes! Hadden we er toen maar eentje ,
want we moesten nog een flink eind wandelen naar de auto !

Dit jongetje had alleen oog voor een felrode tractor die  vòòr een winkel stond !

Tentoongestelde auto’s in boxen. Het lukte me niet om er méér in beeld te krijgen…veel te druk.

Deze bovenstaande wagens stonden onbeheerd  op straat geparkeerd!!


 De auto’s die deelnamen aan de rally kwamen binnen.
Deze met opengeklapte portieren met Koen Wauters aan het stuur.
Toen heb ik het opgegeven om er nog te fotograferen. Druk,oliedruk!

Vandaag was de afsluiter van een succesvol lang weekend
en alle wagens  waren in de namiddag nog  eens te bewonderen op de zeedijk.
Ik heb het motorengebrul gehoord tot in mijn tuin!
Ik zag het echter niet meer zitten…

13 gedachtes over “Zoute Grand Prix- vervolg

 1. Mooi maar veel te druk voor mij. Mijn zoon die ook van exclusieve auto’s houdt is er wel naartoe gaan kijken Op dat kleine golfterrein in de buurt van de Kustlaan was ik een tweetal weken geleden voor een barbecue van de Rotaryclub en heb dan netjes mijn auto geparkeerd in de nabijgelegen parking aan het rondpunt. Het was wel een duur grapje nl 17 euro!!!

 2. Golfen vind niks aan de sport. Moet wel van houden om te doen. Vaak moeten ook wat centjes hebben om te golven. Het is daar drukke bedoeling zeg. Erg druk. Je ziet overal weer auto showen. Leuke foto’s heb je gemaakt. Het was voor jullie gezellig dagje uit geweest. Alvast fijne week gewenst.

  • Ja golfen is niet goedkoop eer je het lidgeld hebt betaald en je de nodige golfsticks hebt. Het lijkt me wel een leuke sport. Ik hou me bij minigolf,hahaha!
   Om foto’s te maken had ik tegen de middag moeten gaan , in de namiddag was het zo erg druk dat je met moeite de auto’s op de foto kon zetten.

  • Zo’n evenementen zijn altijd druk bijgewoond en zeker als het allemaal gratis is. Degenen die deelnemen moeten een fiks bedrag betalen om te mogen deelnemen. Tenslotte als ze het geld hebben voor zo’n dure hobby kan dat er ook wel nog vanaf. Ze worden tenslotte een drietal dagen in de watte gelegd met eten en drinken!!

 3. te druk dus Magda

  een beetje te verwachten en het weer speelde mogelijk een rol..

  ik ben wel naar “BMW Artville” geweest en dat viel me een beetje tegen

  fijne avond

  • Het weer zal zeker een rol gespeeld hebben .Tja je kunt wel s morgens gaan kijken maar dan zie je de rally wagens niet want die zijn van s morgens al weg. Wij waren er juist als ze terugkeerden .Hoe die autos door de massa moesten rijden.ppppfff. Het gaat er allemaal nogal nonchalant aan toe en ik ben zeker dat dit de mensen erg aanspreekt. Bij manier van spreken kan je autos aanraken en de bestuurder toe spreken.
   In elk gval een overdonderend succes. Jan en alleman kon van de meeste activiteiten gratis meegenieten. Wilde je de auto’s zien in de golf dan moest je entree betalen. Er wordt ten slotte gebruik gemaakt van de infrastructuur van het golfterrein en daar zal achteraf wel veel opknapwerk nodig zijn!. In het nieuws vanavond zag je Martinez gemoedelijk iemand antwoorden die hem gelukwenste met de rode duivels. Ook weer een massa volk

   Artville heeft zijn doel voorbij geschoten. Niet erg toegankelijk. Ze wilden wellicht een exclusief publiek . Ik ben er een paar keer voor een gesloten deur gestaan.

Geef een reactie