Tot volgend jaar !

Ik fietste gisteren langs de zeedijk tot in Heist ( ik had een “good day” , ik heb de laatste weken al meer “bad days” gekend) .
Het weer was er ideaal voor en de zomerdrukte is voorbij. Dat betekent rustig fietsen op de zeedijk De strandcabines worden afgebroken en hier en daar zie je al gaten in de rijen.

Het strand ligt er verlaten bij.
De rode container van de reddingsdienst staat er nog.

   Bij een sportclub leek een feestje aan de gang nadat alle catamarans waren binnengevaren..

Oei geen verkiezingsreclame ,
maar een petitie tegen een zeekanaal voor de kust van Knokke-Heist
Het overdenken waard. Denk maar aan het ontstaan van de Baai van Heist
en het ontstaan van een reusachtig strand in Zeebrugge
na verlenging van de twee havenmuren in Zeebrugge en
kan de verzanding van het Zwin daar ook een oorzaak van zijn?….
Discussiepunten genoeg!

17 gedachtes over “Tot volgend jaar !

 1. We genoten nog even een nazomertje en uitstel van de echte herfst. Maar het verdwijnen van de cabines wijst erop dat hét seizoen gedaan is, jammer, maar helaas…..

 2. Dat afbreken aan de strand moet ook gebeuren. Het is ook de tijd ervoor om te doen. Herfst en winter is vaak barel weer. Dit kunnen niet staan. Afgelopen dus. Mooie foto’s. En fijne dag verder.

  • Dat mag je wel zeggen. Nu kan je weer met de auto boodschappen doen in het centrum, zelfs in de grote warenhuizen zijn de verkoopsters niet meer zo gespannen (kan je verzekeren dat er vakantiegasten zijn die erg arrogant kunnen zijn), alles verloopt nu weer rustiger. Is er een mooi weekend dan is het wel druk maar het is anders dan in de vakantiemaanden.

  • Wij noemen het hier niet alleen rustig , maar weer “normaal”. Ik heb niets tegen toeristen want daar leeft de badstad tenslotte van . Het zijn de gedragingen van bepaalde mensen die storend zijn. Ik ben zeker dat ze zich thuis niet zo gedragen. ; ‘ s nachts lopen brullen op straat, in brievenbussen plassen, vechten, auto spiegels afkraken ,krassen maken ,bloembakken vernielen, inbreken in strandcabines…

 3. het afbreken van de strandcabines…..Magda

  of verandering van het seizoen…

  de natuur gaat zijn gangetje, maar gisteren was het mooie zonnige dag
  geen weer om binnen te blijven

  groeten

  • Dat mag je wel zeggen. Ik ben dit jaar door ziek zijn nog minder dan anders in het centrum geraakt. De vakantiegangers zijn uitbundig en voelen zich blij en uitgelaten ,daar heb ik alle begrip voor, maar voor de bewoners zelf is het niet altijd zo leuk. Vooral de maand augustus is hier gekend als een maand met veel overlast en dit jaar was het erg van vechtpartijen en vernielingen. Niet leuk .

Geef een reactie