Mooie herfstdagen…

,.. Ja ,Ik probeer er van te genieten wanneer ik na mijn middagslaapje uit mijn zetel klauter. Beter kan ik het niet verwoorden. De pijnstiller voor de zenuwpijnen maken me nog suffer dan ervoor. Maar kom elke dag vermindert die pijn en ik zie dat doosje met de pillen die het me zo moeilijk maken leeg geraken. Nog een paar dagen en halleluja het doosje zal dan echt leeg zijn. Ook het doosje met de cortisone pillen geraakt langzamerhand leeg. Ik hoop dat ik dan weer normaal zal zijn en niet meer zo vlug moe en vergeetachtig en vooral bevrijd van allerlei pijnen..

Zaterdag was het weer een stap terug en dat maakte me toch een paar dagen moedeloos. Om niet toe te geven heb ik elke dag iets fysieks gedaan na mijn middagdutje. Lezen helpt me niet om mijn gedachten te verzetten. En gezien het tot in de late namiddag mooi weer is kan ik me wat uitleven in de tuin.
Ik heb gras afgereden en omdat het zo geregend had tijdens het weekend was dat wel een hele karwei  : gras te lang en grond te nat. Maar ik heb nog veel meer gedaan zoals de terrassen  en paden spuiten tegen het onkruid  terwijl het nu enkele dagen droog en warm is. Ik heb ook met de verfborstel rondgelopen en de gevel geretoucheerd waar de verf afgebladderd was. Ziet er weer netjes uit.
Alles in rustig tempo en met mate.

Ik oogstte nog tomaten , snoeptomaten , paprika’s en wonder o wonder er lag ook ook een appel onder het appelboompje! Ik dacht dat al de bloesems afgevallen waren in het voorjaar na een paar koude nachten! Blijkbaar heeft eentje het overleefd !

Onlangs werd door de zoon van mijn neef een nieuwe deur gestoken in het tuinhuis en terzelfdertijd repareerde hij de twee poortjes aan weerskanten  van het huis. Die heb ik ondertussen al een vernislaagje gegeven. De deur van het tuinhuis heeft  een eerste laag  gekregen en de voorgevel van het tuinhuis is gebeitst( ondertussen helemaal gebeitst! )

Het gras afrijden was wel een karwei omdat de grond nat lag maar het lukte me toch. En ik vond nog veel trosjes snoeptomaatjes en nog wat paprika’s. Hopelijk rijpen ze nog wat.

Ondertussen kan ik ook genieten van de bloemen die hun best doen om nog kleur in de tuin te brengen.

24 gedachtes over “Mooie herfstdagen…

 1. Gewoon beetje rustig aan. Je tuin ziet heel mooi uit. Prachtig bloemen. En vooral mooie kleuren. Echt genieten in jou tuin. Daar heb je hoop werk aan. Wel leuk om te doen.

 2. Heremijntijd! Ik vraag me af wat je allemaal zou uitvoeren als je wel helemaal in conditie bent. Ik vermoed dat je dan in staat bent om te gaan windsurfen. Of diepzeeduiken. Of de Everest beklimmen. 🧗‍♀️🏋️‍♀️🤸‍♀️🤣

  • hahaha niet overdrijven hé Benjamin! Alle dagen na het middagdutje( kon wel niet anders viel om door de medicatie) een paar uurtjes bezig zijn .Gezapig weg en dat gaf voldoening. Wat jij opnoemt zou ik op mijn leeftijd niet meer durven doen!

 3. Ah ja.. ik zag dat bij Lucretia ook.. bezig blijven was een goede afleiding van alle pijn en zorgen.. en als jij het leuk vindt om in de tuin te werken is dat ideaal hè, want: lekker dichtbij! 🙂

  • Als die werkjes in de tuin lukken dan heb ik een goeie dag gehad en de pijn ah ja dan ga ik maar weer even liggen in de zetel. En zoals je schrijft ,gaat het niet meer ,alles laten vallen en stoppen met de bezigheid. Ik moet niet ver lopen !

 4. Dat is toch wel hard gewerkt vind ik! Het ziet er prachtig uit.
  Wij hebben ook nog kerstomaatjes staan die nog groen zijn, ik vraag me af of ze nog rood zullen worden…

  • Hard werken zou ik het niet noemen maar het resultaat schept zoveel voldoening dat het al die nevenwerkingen wat doen vergeten.
   Zodra de tomaatjes wat lichter kleuren leg ik die in de keuken op de vensterbank en daar worden ze echt wel rood.

Geef een reactie