Blankenberge

Vorige zondag was het mooi weer en heb ik de tram genomen tot in Blankenberge. Ik had gelezen dat er een zeilrace was. Van die race heb ik echter niets meer gemerkt en toch was ik niet zo laat in Blankenberge. Ik dacht al zie ik ze niet bij het uitvaren dan zie ik ze wel op zee of bij het binnenvaren. Niets van dat alles. Maar toch nog zeilboten genoeg gezien en andere bootjes die in en uitvoeren . In een jachthaven is er altijd wel iets te zien .

Erg mooi weer en toch een verlaten strand.

Laag water met zicht op de pier van Blankenberge en in de verte de haven van Zeebrugge

Het Oosterstaketsel 

Je kunt met de overzetboot van de ene kant naar de andere kant van de vaargeul mits 1 euro te betalen.
Daar leken veel mensen gebruik van te maken.

Ik heb gekeken naar bootjes en zeilboten die in en uit de haven voeren.


Ik wandelde zelf op het vernieuwde Oosterstaketsel  tot het einde waar de vuurtoren staat en er een drukbezochte brasserie is. Ik heb geen foto’s van de brasserie genomen omdat er zoveel mensen buitenzaten en ik niemand wilde storen. Of de visser een goede vangst had heb ik niet gezien


Vanop het staketsel heb je een zicht van de brasserie  alsook van de vuurtoren die op het uiterste einde staat..

Veel jachtjes lagen aangemeerd in het nieuwe deel van de haven. Alsook in het oudere deel (foto eronder)

Op weg naar de tram om huiswaarts te keren nog even een foto van de  Paravang,
een winscherm met zitbanken, gebouwd in 1908 en gerestaureerd in 2002

Deze mislukte foto is enkel ter illustratie dat je die bewuste dag
de windmolens op de Thortonbank met het blote oog aan de einder kon zien
.

Ik heb nog meer gezien die zondag. Het komt eraan in een volgend logje.

ps: sommige foto’s zijn mooier als ze groot zijn , dus ze aanklikken!

18 gedachtes over “Blankenberge

 1. Die paravang is toch wel uniek. Bij zo’n jachthaven valt er altijd wel iets te beleven. Zeker aan de kust, al is aan deze foto’s te zien het hoogseizoen voorbij.

 2. Je hebt heerlijk gehad aan de strand. Strandhuisje is zeker mooi gezicht aan de strand. Zeilbootjes zie je niet vaak aan de strand. Wat is daar mooi om te zien Magda. Tram kun je overal toe komen. Mooie foto’s gemaakt.
  PS:Wat fijn dat je beter wat voelt. Weer afwachten wat in ziekenhuis zeggen. Beterschap. En alvast fijn weekend gewenst.

  • Blankenberge heeft een haventje en daardoor zie je op mooie dagen veel zeilboten in en uitvaren. Het was een prachtige dag en ik heb er echt van genoten.. Het was ook een betere dag, want sommige dagen voel ik me echt niet lekker( door de medicijnen) Nu maar hopen dat het toch verbeterd is bij de volgende controle. begin oktober.

 3. Bij ons was er afgelopen zondag een zeilrace, heel bonte bedoening daar ver op zee. Nam zelf ooit eens deel aan een race als passagier. Vandaar dat ik wist waar het startpunt is voor zeeraces in Oostende.

  In Oostende is de overzet gratis, in Blankenberge moet je betalen. ‘t Is hier dus nog zo slecht niet in Oostende 🙂

  Mooi beeldverslag, hoor!

  • Ik vond het jammer dat er niets meer te zien viel. Maar er waren nog andere bootjes genoeg om te bekijken.
   Ik heb al meer dan één keer gebruik gemaakt van de overzet in Oostende èn inderdaad gratis. Na een wandelinbg in Oostende namen we de overzet mijn vriendin en ik en we wandelden dan langs het Fort Napoleon ( of soms ook even stoppen om er een koffietje te drinken) en namen dan de tram in Bredene richting Knokke.

 4. ik heb nog getwijfeld om er naar toe te gaan..

  maar die wedstrijd duurde maar 2 h heb ik gelezen

  In Nieuwpoort zijner vaak wedstrijden, maar je ziet met moeite hun zeilen op zee

  ik was vandaag in je buurt, wat een installaties voor de rally

  groetan

 5. Leuke foto’s .Je stapt de tram op en kan overal naar toe.Vind het spijtig dat ik zo ver moet reizen voor een dagje zee..Misschien in het najaar als het nier meer zo druk is aan zee.Ik kom toch voor te wandelen

  • Ja de kusttram is ideaal om langs de kust te rijden. Ik betaal jaarlijks 53 € en dan kan ik zowel van de bus als van de tram gebruik maken zoveel ik wil.
   Het is nu al niet meer zo druk en dan is het aangenaam .Een lege stad in putje winter midden in de week is echt niet zo leuk

Geef een reactie