Ik haalde de herfst naar binnen

Ik heb al geschreven dat de meeste hortensas in mijn tuin  geen mooie bloemenkoppen hebben opgeleverd. Eén hele grote struik is zelfs helemaal verdord en die heb ik dan maar kort gesnoeid. Gelukkig niet morsdood  want jonge scheuten komen al weer uit. Maar de bloemkoppen van de andere hortensia trokken op niks . Jammer zo kon ik geen droogboeketten maken zoals andere jaren.

Toevallig was ik zaterdag op bezoek bij een nicht . Haar man heeft een mooie bloementuin en elk jaar koopt hij een andere plant bij om afwisseling te hebben. Altijd een mooi onderhouden tuin. Door de grote hitte  had hij niet zoveel tijd doorgebracht in zijn tuin en nu leek het wel een wildernis van uitbundige bloeiende planten. Een hortensia was zo groot en breed uitgegroeid dat hij die helemaal ging kort zetten. Daar zag ik mijn kans 🙂

Hij heeft een enorm groot aantal  hortensiakoppen afgesneden voor me en ik heb er een  groot droogboeket van gemaakt!  Zijn de koppen niet zo groot als andere jaren , je merkt  dat niet eens als je er veel samen kunt zetten!

Ik schreef dat ik de herfst binnenhaalde ! Vandaag leek het meer een warme zomerdag en ik ben zachtjes beginnen snoeien in de tuin! ( ik mag met de huidige medicatie niet te veel in de zon lopen. Voel me er ook niet goed bij . Nog drie weken te gaan  🙁  )
Deze avond was er een heel mooie hemel en de zonsondergang moet prachtig zijn aan zee als je ziet hoe mooi de hemel kleurde! ( zicht vanuit mijn woonkamer)

 

20 gedachtes over “Ik haalde de herfst naar binnen

 1. Dat boeket is prachtig.

  Ik droog ook elk jaar hortensiabloemen. Gelukkig vond ik er nog een paar mooie midden de door (een teveel aan, maar ik klaag niet) zon verdroogde planten.

 2. Hortensiakoppen in zijn vaasje ziet prachtig uit. Wel leuk idee dat je gedaan hebt. Luchten is zeker heel mooi om te zien. Wij genieten ook altijd van. Wij zitten vier hoog. Dan kun je heel goed zien dat zonsondergang gaat zakken. Heel mooi gezicht. Prachtig foto’s van gemaakt. Fijne avond.

 3. Spijtig dat je dit jaar niets kunt doen met je Hortensias. Is het bijna niet de tijd van die mooie lampionnekes dat ik ooit van uit jou tuin kreeg? Die doen het misschien beter.
  Ik droom er al jaren van eens de zon zien zakken in de zee. Groetjes.

 4. Prachtig! Ik wens je een spoedig herstel, hopelijk snel van het staartje van je kwaal verlost.
  Kan je 100% volgen met die wandeling die je langs de Theems wilde maken. Heb daar al zo vaak gewandeld, verveelt nooit.

  • Pieterbie ik hoop dat de laatste medicatie wat beter aanslaat en de genezing bevordert. Ben er wel dikwijls niet goed van.
   In elk geval was het een heel mooie wandeling aan de andere kant terug naar de plaats waar we vertrokken waren.

 5. Leuke blog mooie zeg..lief van ze, dat ze die meenamen.

  Ik vind hortencia’ s ook zo prachtig om op een vaasje te zetten of als ze gedroogd zijn..door de warmte enz idd dit jaar minder mooie tussen maar ik had gelukkig in agugustus wat op een vaasje gezet en die zijn uit zichzelf mooi opgedroogd…staat idd erg knus.vind lavendel kleurige hortencia ook zo mooi en blauw.Neem je ook eens een kijkje tussen mijn blogs en leuk als je een reactie achterlaat. X🌺🌼💐🌸🏵

 6. Ja, dat is een hele mooie zonsondergang! Jij ziet er nog meer van dan ik vanuit m’n slaapkamerraam hoor.. maar daar maak ik soms ook wel graag foto’s van.
  De hortensiabloemen zijn mooi. Die bij mij in de tuin zijn ook helemaal verdord.. maar ik heb er twee in manden en die maken nog steeds nieuwe bloemen..!

  • Soms is de hemel nog feller gekleurd en dan denk ik wel eens om in de auto te springen en naar zee te rijden. Ik zie dagelijks foto’s van iemand die beroepshalve voor de gemeente allerlei reportages verzorgt en ook elke dag foto’s maakt van de zee. Daar steken dikwijls enorm mooi foto’s tussen! Maar ja ik ben er dan te moe / te lui voor 🙂
   De grote hortensia die ik helemaal heb gesnoeid die had liefst paarsblauwe bloemen. Het was een blauwe hortensia en door het geven van speciale bemesting werd de kleur paarsachtig. Echt héél mooi. Gelukkig loopt die nu al weer uit. Dus niet morsdood.

Geef een reactie