Herfst in de tuin

De temperaturen zijn na de hitteperiode serieus gezakt. Maar in de tuin was voor veel planten en bloemen het kwaad al geschied met gevolg verdorde planten ,verbrande bladeren, afvallende bloemen . Planten die  zich dit jaar zeker niet meer zullen herstellen heb ik dan maar gesnoeid. Een kaalslag in de tuin.
Na de regenbuien heeft het gras zich al hersteld en verschillende planten lopen opnieuw uit. Ik geloof niet dat die nu nog zullen bloeien . Maar kom het ziet er toch terug mooi groen uit.
Sommige planten hebben zich zodanig herpakt dat die opnieuw volop bloeien en dat schuift het herfstgevoel  een beetje op!

De magnolia heeft één grote tak die volop bloemknoppen vertoont en de hulstboom krijgt boven de verdorde trosjes bessen opnieuw bessen. De geraniums bloeien opnieuw en de begonia’s bloeien overvloedig! De dahlia’s bloeien niet zo uitbundig als andere jaren maar ze tonen mooie bloemkoppen.

Alleen aan de paddenstoelen die overal tevoorschijn komen merk je dat de herfst eraan komt!! Nu maar hopen dat we een mooi en zacht najaar krijgen zodat we overdag nog buiten kunnen zitten!

 

 

11 gedachtes over “Herfst in de tuin

 1. Ik zat er op te wachten op de eerste herfstpost, en jij steekt dus van wal.
  Maar het is een heel mooie post geworden, ik geef toe.
  Leuk dat je de eigen tuin nog eens in het zonnetje zet.

  • Na het troosteloze van verbrande bladeren , verwelkte bloemstruiken, zelfs van planten die totaal kapot zijn … doet het deugd de natuur weer te zien opleven .Het zal wel van korte duur zijn maar al wat we nu nog krijgen van “normaal” weer is meegenomen.

  • De meeste planten en zeker het gras( sterkste onkruid hahaha) overleven wel een droogteperiode
   Maar het zal pas volgend jaar zijn dat we er weer kunnen van genieten.Met uitzondering van het gras dat
   staat weer prachtig groen

 2. en zulke dagen komen er aan Magda

  wat me opvalt dat de natuur terug bijzonder groen is, wat toch uitzonderlijk is voor deze tijd van het jaar

  prettige dag

Geef een reactie