Andere familie

Ja iedereen heeft ,in normale omstandigheden, familie aan moederszijde en aan vaderszijde. Dit weekend is er familie gekomen van vaderszijde. Opa was Luxemburger en hij heeft nog familie in Luxemburg nl de kinderen van zijn overleden zus. Met één van de kinderen hebben wij  regelmatig contact . Meer bepaald wij gingen hen bezoeken ,maar als zij verlof hadden trokken ze naar het zuiden. Ze hadden groot gelijk ,het weer was er veel beter dan hier. Nu Nichtje en haar man op pensioen zijn komen ze gemakkelijker naar de Belgische kust. De hitte van het zuiden bekoort hen niet meer zo.
Dit voorjaar is Nichtje met haar dochter en diens man en hun kindje een weekje naar de kust gekomen. Het is hen zo bevallen( hoewel het toen de hele week koud en nat was) dat ze nu een huisje hebben gehuurd in Cadzand ( de Roompot ), want het appartement dat ze toen huurden was niet vrij.

Ik heb hen het afgelopen weekend een bezoek gebracht. Ik wil onmiddellijk daar ook  een weekje verblijven ! Ik wist niet dat er in Cadzand Bad een heel dorp is gebouwd met mooie huizen, waterpartijen, geen verkeer behalve de auto’s van de bewoners van die huizen, een zwembad ,golfterrein, alle mogelijke accommodatie gaande van fietsen, gocarts en elektrische wagentjes ,  grote speelpleinen , een mooi en ruim restaurant en wellicht heb ik nog een en ander over het hoofd gezien. Alle huizen zijn verschillend , groot en klein naargelang het aantal personen die er op vakantie komen. Piekfijn ingericht en uiterst mooi ook!
Er zijn huizen waar je aan de waterkant ook een bootje hebt en een overzetveer die je zelf moet bedienen ( wordt gebruikt als je een kortere weg wilt nemen).

Gisteren spraken we af  aan het strandpaviljoen aan zee , zij hadden me al eerder zien staan op de zeedijk en maar zwaaien deden ze. Ik moest uitkijken naar een geel open tentje. Maar er waren zoveel van die geelkleurige tentjes!
Toen het kleintje van de dochter moe werd en wat lastig zijn we naar hun huisje gewandeld zodat het kindje een namiddagslaapje kon doen. Ondertussen genoten wij vanop het terras van de mooie omgeving!
En ‘s avonds zijn we gaan eten in Cadzand Bad zelf. Ik kende er een restaurant waar je lekker kan eten , gelukkig hadden we in de namiddag al gereserveerd want tegen  19 uur zat het binnen en buiten afgeladen vol!

Hopelijk blijft het weer droog zodat ze deze week nog wat kunnen genieten van zee en strand en zo niet doen ze wandelingen in Knokke-Heist en brengen ze een bezoek aan Sluis. Dat stadje trekt hen enorm aan.

16 gedachtes over “Andere familie

 1. het verandert allemaal heel snel in Cadzand Magda…

  wel jammer dat ze daar in de duinen grote hotels/appartementen bij zetten

  wat niet belet dat ik er graag naar toe ga

  fijne avond

  • Ik heb nooit in de gaten gehad dat het vakantiedorp zo uitgebreid was. En zo mooi en rustig .
   Ja die mastodonten tegen aan het strand zijn een vloek. Die ene die nog niet af is daar hebben ze de duinen tot op straatniveau voor afgegraven! Wraakroepend. Maar er wordt wel gezorgd dat het strand een strand blijft en niet volgestouwd wordt met strandbars met allerlei accessoires zodat je de zee niet meer ziet.
   Met mijn eigen kinderen reed ik altijd naar Cadzand. Hup auto aan de kant, de duinen over en ze konden daar hun hart op halen. Tijden veranderen nu moet je ook al zoeken voor een parkeerplaats dicht bij zee. Op wandelafstand is er wel een grote parking en je kunt daar gemakkelijk parkeren.
   Een wandeling vanaf de campingparking , langs het wandel /fietspad of langs de zwingeul tot aan het aan het centrum is altijd fijn !

 2. Prachtig omgeving om te zien. Huisje is zeker heel leuk. Eigenlijk schattig om te zien. Lekker daar voor weekje om te nemen. Wat gezellig dat je bij haar geweest bent. Het ligt vlakbij aan de kust. Wat is daar mooi.

Geef een reactie