Gevolgen van de hittegolf !

In de tuin zijn tijdens de hittegolf veel bloemen en planten gesneuveld niettegenstaande ik zoveel als mogelijk met de gieter rondliep (regenwater uit het zwembad). De hoge temperaturen konden verschillende vaste planten niet aan. Afknippen en hopen dat de planten volgend jaar weer groeien: hortensia’s ,rozen, klokjesbloemen, phloxen…

De hoge temperaturen zorgden er  voor dat  de groentetuin geen groot succes is geworden. Behalve de aardbeien waarvan ik er kilo’s heb geplukt  had de rest de neiging om de lucht in te schieten :  zoals sla, andijvie, spinazie ,uien , zomerprei, peterselie . Of gewoonweg af te sterven zoals de boontjes, mini komkommers.

Ik heb een paar foto’ s gemaakt van de opgeschoten planten die mooie bloemetjes kregen! Leuk toch!
Maar na de flinke regenbuien die we de afgelopen dagen kregen heb ik in de groentetuin opgeruimd. Nu kon je er tenminste in werken. Tijdens de droogte was de grond keihard en barstte de aarde zelfs open.

Radicchio

Rode krulsla

 

ui

Gewone andijvie

Radijs

 

 

19 gedachtes over “Gevolgen van de hittegolf !

 1. O ik had zo’n mooie reuzegrote hortensia die paarsachtige bloemen had ( door speciale meststof) die ga ik helemaal moeten afsnijden en hopen dat er volgend jaar nieuwe scheuten uitkomen. Phloxen hebben amper gebloeid en lieten hun kopjes al hangen. Ik heb het nog nooit meegemaakt.

  Like

  • Ik werk graag in de tuin en zeker in mijn moestuin. Op mijn vroegere blog( skynet is verdwenen) heb ik honderduit verteld over mijn grote moestuin een 100m verwijderd van mijn huis. Nu tuinier ik op een stukje vlak naast mijn huis. En weet je wat zo leuk is? Als je een kropje sla of radijsjes of peterselie wilt, dan ga ik even de hoek ( van mijn huis )om. Verser kan toch niet! Maar dit jaar is de opbrengst door de droogte wat minder 😦 Ook de kleinzoons doen het graag en hebben bij hen thuis ook een hoekje gemaakt om te tuinieren.De boontjes zijn bij mij mislukt en bij hen geslaagd: Nu brengen ze een emmer naar oma( ‘k moet die maar zelf kuisen hé hahaha)

   Like

 2. Droogte heeft geleden in de tuin. Mijn tuin was geweest had ik toch water geven. Maar nu komen vaker regen. Sommige ziet nog wat bloemen. Gelukkig maar. IK hou me bij op de balkon. Grote tuin is moeilijker voor jou.

  Like

  • Ja de planten en bloemen heb ik water gegeven uit het zwembad maar de tuin zelf sproeien zag ik niet zitten ,want er is een verbod ( nog altijd ) om stadswater te gebruiken om je gras te sproeien of je auto te wassen… Och nu is er al regen gevallen en je ziet het gras zo weer groen worden!

   Like

   • Heerlijk dat weer gras groen is geworden door de regen. Bij ons in de buurt is ook zo groen geworden. Lekker handig water uit de zwembad eruit halen. Er is nog weinig water voorspelt gevallen. Moet nog gaan regenen zeggen ze. Laat niet dood gaat op de balkon. Ik vind het zonde. Maar jou tuin is groot om te water geven. Dat begrijpt ik… Fijne dag Magda.

    Geliked door 1 persoon

 3. alles en iedereen heeft afgezien van deze warmte
  k zag kauwen proberen door de kurkdroge grond te boren op zoek naar beestjes, mussen zaten met meerdere op straat om iets van kruimels of een drupje water te vinden…

  Like

  • O ik had zo’n mooie reuzegrote hortensia die paarsachtige bloemen had ( door speciale meststof) die ga ik helemaal moeten afsnijden en hopen dat er volgend jaar nieuwe scheuten uitkomen. Phloxen hebben amper gebloeid en lieten hun kopjes al hangen. Ik heb het nog nooit meegemaakt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.