De hitte is voorbij…

…en ik denk niet dat we volgende weken nog dagen zullen krijgen van hetzelfde kaliber. Voor mij hoeft het alvast niet meer. Misschien wennen we er een beetje aan moesten er regelmatig zo’n hitte periodes komen. Ik betwijfel het wat mij betreft.
Die laatste hete dag was  het omstreeks 13 uur in de schaduw aan  mijn achterdeur 33° en onder de parasol op het terras  was het op dat zelfde ogenblik 44 °. Het was ook praktisch windstil.   Het werd grotendeels een dag in een verduisterde woning !

De twee kleinzoons waren hier voor een paar dagen en heel ernstig zei de jongste ” oma gaan we vanmiddag naar zee”. Geen denken aan!
Maar rond 17 uur waren er wolken aan de hemel verschenen die het zonlicht temperden en dan zijn we toch naar zee gereden omdat de warmte toen draaglijk was.
Alsof iedereen bang was dat het onmiddellijk zou onweren omdat er een paar spetters vielen( want dat waren de voorspellingen) vonden wij een praktisch leeg strand. De jongens zijn gaan zwemmen en we hebben  nog twee uur genoten op het strand . Nu eens donkere wolken en dan weer heldere hemel bepalen grotendeels de kleur van de foto’s. Dan zijn we teruggekeerd naar de auto. (ja we kregen honger 🙂 )

ijsjesverkoper met een bolderkar op het strand 

zwemmen in zee en daarna zwembroek laten drogen ! 

Een bijna verlaten strand

De moeite niet om kleren terug aan te trekken!

Het onweer brak los omstreeks 22 uur en eindelijk kregen we regen. Het onweer zelf leek leek aan de kust zijn kracht verloren te hebben,  maar regen kregen we  in elk geval.
‘s Morgens leek alles te herleven in de tuin en de zon bleef weg tot in de namiddag. Toen de zon terug doorbrak zijn we die dag  omstreeks 17 uur naar zee gereden . Niet zozeer om te zwemmen maar meer om bij de Post een ijsje te kopen .
Eerst wandelden we een heel stuk langs de waterlijn. De redders hadden het precies koud zoals ze ingeduffeld stonden . Er was wel veel wind en zodra de zon achter donkere wolken verdween was het frisjes. Wat een verschil met de dag ervoor!
We wandelden tot aan een zeilclub waar jonge kinderen leerden op een surfplank te staan en anderen oefenden om te kitesurfen.
Sommige foto’ s zijn tegen de zon in getrokken en geven een speciale sfeer weer ,vind ik.
We keerden terug langs de zeedijk met elk een ijsje van de Post in onze handen. We moesten wel even aanschuiven zo druk was het daar. Maar dat hadden we er wel voor over.

.

. . .

 

Vandaag terug een binnenhuis dag… de hele dag regen  en regelmatig flinke plensbuien! De natuur kan er maar deugd van hebben!

23 gedachtes over “De hitte is voorbij…

 1. misschien wennen we er wat aan maar t zal puffen en blazen blijven bij zo’n hoge temperaturen

  heel mooie sfeerfoto’s, ook die tegen licht
  goh de kleinzonen, waar is de tijd, dat zijn geen kleine gastjes meer die bij oma op logement komen

  • Ik denk niet dat ik ga wennen aan die hoge temperaturen , ik voel me er niet lekker bij vooral sedert ik een paar jaar terug een hitteslag heb gehad terwijl ik toch in de schaduw bladeren aan het opruimen was onder de treurwilg.Twee dagen het bed mogen houden.
   Ja de kleinzoons worden groot ( bijna 20 en 16 jaar) maar ze komen nog altijd graag naar oma. Leuk hė.

  • Inderdaad een zomer die niet vlug vergeten zal worden. En de ongemakken van de hitte vergeten we ook vlug. Maar ik ben toch blij dat het wat frisser is en de regen wordt dankbaar aanvaard . Close ups met een gsm gaat niet maar die kite surf fotos vind ik mooi zo tegen licht getrokken

 2. prachtig om te zien. Bij ons is heel veel regen gehad. Meer plensbuien. En harde wind erbij. Liefs windkracht 8. We moesten parasol naar binnen zetten. Jullie hebben zeker vermaakt aan de strand. Kitesurfen zie je daar heel veel. Mooi gezicht. IJskarretje over stand lopen is apart gezicht. Zo klein ijs karretje heb ik nooit gezien. Mooie foto’s geworden. Lekker gezwommen.Doei….en fijn weekend.

  • De drukte aan zee is niet aan mij besteed. Veel vakantiegangers in de maand augustus zijn allesbehalve lief en op het randje af arrogant. Verrichten vernielingen aan en gedragen zich alsof toegelaten is. Dat is al jaren zo.

 3. Toch tof Magda , dat we via je blog de twee kleinkinderen een beetje mee hebben zien op groeien van kleine knaapjes naar nu twee flinke jongens.

  • Vroeger waren ze bijna alle vakanties bij oma. Nu wat minder want ondertussen is Cédric bijna 20 jaar en Sébastien ruim 15 jaar. Ze gaan op reis of doen sportkampen maar als ze kunnen komen ze toch regelmatig naar oma. Dat doen ze spontaan, ik vraag hen dat niet. Dat doet mij altijd enorm plezier.

 4. Toch wel moedig van die jongens om in zee te gaan zwemmen, wanneer er onweer dreigt. De volgende dag leek het mij al heel wat aangenamer aan zee.
  Na de grote hitte kwam er vandaag eindelijk malse regen. En of het deugd heeft gedaan !

  • Fluwijn ik ken de zee en ik zou hen niet laten zwemmen als de dreiging voor onweer groot zou zijn! Daarenboven was de reddingsdienst nog aanwezig . Het weer is pas omgeslagen rond 22 uur . Van felle bliksem en donder zijn we hier gespaard gebleven. De andere dag was er veel wind aan zee en was het minder aangenaam om te zwemmen.
   De hele dag en avond is het hier aan het regenen vandaag.

Geef een reactie