Zeebrugge -vervolg

Zeebrugge is verdeeld in drie wijken: de strandwijk, de stationswijk en het centrum. In het centrum van Zeebrugge zijn de oude vismijn en de jachthaven gevestigd. De stationswijk, de naam doet het al vermoeden daar komt de trein toe en in de zomer rijdt die door tot de strandwijk zodat de vakantiegangers bijna rechtstreeks op het strand toekomen!

De strandwijk heeft een korte zeedijk maar een enorm groot strand dat ontstaan is naar aanleiding van de uitbreiding van de haven van Zeebrugge. Dat enorme strand schrikt de mensen wel een beetje af. Je moet al een grote afstand afleggen vooraleer je de waterlijn bereikt en met kleine kinderen is dit nu niet zo leuk.
Voor de sporters is het een ideaal strand.
De korte zeedijk is de laatste jaren aan een heropleving toe en er zijn een paar goede restaurants ( bv Sea and Sand gespecialiseerd in visgerechten, huwelijksetentje van oudste kleindochter was daar)en op de zeedijk zelf is er een houten chalet “‘t Zandlopertje” waar er ruim plaats is om te genieten van het uitzicht op zee en waar je ook buiten op het terras kan zitten.
Op het strand zelf zijn een paar rustige strandbars ingericht ,die comfortabel zijn maar niet de vergelijking kunnen aangaan met de strandbars in andere kustgemeenten.
De kleinkinderen hebben regelmatig  rondgerend in de duinen tegen de zeedijk! Nooit parkeerproblemen gekend wanneer we daar naar zee trokken!
Wie van rust en ruimte houdt en van een immens strand…

Mijn vriendin en wandelden een tijdje geleden in Zeebrugge-strandwijk.
Het was niet echt strandweer en dat merkte je aan al de gesloten strandcabines.

Er waren strandspelen geweest en nu mochten de kinderen
die hadden deelgenomen een geschenkje uitkiezen.

De gocarts stonden er die dag verlaten bij.
In de verte zie een donkerbruine chalet staan aan de rand van de zeedijk .
Dit is  tearoom ” ‘t Zandlopertje”

Vanuit het ‘t Zandlopertje heb je een mooi zicht op de enkele strandbars die gelegen zijn op het strand zelf.
Ook aan de kinderen is gedacht met een piratenschip en allerlei spelletjes errond.

.

De vriendin vond het te fris buiten dus gingen we binnen zitten.
De dokter zei onlangs tegen me je moet terug alles leren eten ,
ja waarom niet beginnen met een wafel 🙂

 

 

 

 

 

 

13 gedachtes over “Zeebrugge -vervolg

 1. Zo’n wafel mogen mij ook altijd voor de neus zitten. Hij ziet er heel lekker uit. Aan zee is het vaak wat koeler dan in het binnenland. Lang geleden dat ik iemand hoorde zeggen dat het wat te “frisjes” was buiten. 🙂
  Groetjes !

 2. Ik denk dat wafel lekker gesmaakt heeft. Strand ziet lekker rustig uit. Daar hebben mooie brede strand. Rustig opvoeren met eten. Dat is ook de beste voor je. Mooie foto’s.

  • Het is er nooit zo druk als in Knokke-Heist of Blankenberge, maar best gezellig! Ondertussen kan ik al meer eten dan wafels hoor! Ik denk dat bepaalde medicatie (nogal zware volgens de dokter) me alle eetlust ontnamen en me ook darmlast gaven. Alsof ik nog geen problemen genoeg had met die darmen ..

  • Dank je wel, ik zie er volgens mijn omgeving niet meer zo bleek en slapjes uit. Aan mijn ogen zie je het nog goed , mijn wangen zijn wat ingevallen en mijn ogen zitten wat dieper.
   Gelukkig voel ik me niet meer zo ellendig . De genezing is na de antibioticakuur ingezet maar het zal nog lang duren eer ik genezen wordt verklaard! Dat heb ik begrepen uit de woorden van de dokter.. Ik moet nog regelmatig terug voor verder nazicht en/of onderzoeken.

  • Ja die heeft me echt gesmaakt. Kan het geloven als je meer dan anderhalve maand op thee, soep biscottes en toastjes hebt geleefd! Want al wat ik meer at veroorzaakte hevige krampen( en pijnstillers kun je niet blijven nemen al was het maar voor je maag ). Nu met de antibioticakuur gaat het al beter maar af en toe loopt het weer verkeerd,. soms door de combinatie van voedsel denk ik en dat voelt echt aan als een stap achteruit: :krampen, pijn en weer gewichtsverlies.

Geef een reactie