Zeebrugge

Mijn vriendin had het weekend oppas voor een jongetje van 10 jaar. Waar kan je met een kind van die leeftijd en met zo’n mooi weer naar toe gaan ? Inderdaad naar zee. Het probleem was voor haar dat ze met een wervelbreuk niet zo erg ver kan wandelen en om op 21 juli nog parkeerplaats te vinden dicht bij zee is een utopie. Ik stelde voor om naar Zeebrugge te rijden en daar de duinen over te steken . Parkeerplaats genoeg.

We hadden alles in de koffer van de auto gestopt om het ons op dat immense strand gemakkelijk te maken. Daar zijn er geen strandbars en het is al een flink eind wandelen om aan een ijsje te geraken of op een terrasje te zitten. Dus zorgden we zelf voor drank en wat snoep.
Wat we niet wisten is dat er sedert dit seizoen een mooi terras is geplaatst aan de surfclub waar de zeedijk eindigt en de duinen beginnen. Hoewel we geen surfers zijn denk ik wel dat we daar welkom zouden zijn.  Dat weten we nu voor een volgende keer. 🙂

Via de duinenovergang liepen we langs een zoet water meer
( jawel een” zoet” water meer), zagen rozenbottels bij de vleet
( heel lekkere gelei kun je daar van maken)
en staken dan een flinke brede duinenrug over.
Ik herinner me die niet meer zò breed, gegroeid met de jaren …
Ik ben met de jongen naar zee gewandeld,
hij heeft wat gespeeld in het water en
toen we terug kwamen waren  we één uur weggeweest.

Er was veel zeewier aangespoeld.

Surfen, kiten en strandzeilen konden de liefhebbers ongestoord doen!

Mijn vriendin hield de wacht bij onze spullen
ik sleurde een berg schelpen mee in mijn topje

Geen scherpe foto’s, teveel ingezoomd.
Maar je krijgt  toch een idee hoe immens dit strand ligt.

13 gedachtes over “Zeebrugge

 1. Zon en zee, daar kunnen kinderen niet genoeg van krijgen. Jullie hadden een rustig plekje gevonden, voor zover het rustig kan zijn aan zee in deze periode van het jaar. Maar dat jongetje had het duidelijk naar z’n zin.

  • Van mijn huis uit geraak ik met de auto gemakkelijker aan het strand van Zeebrugge dan in Knokke want waar moet je daar in de zomer je auto kwijt! Zelf ga ik wel met de fiets maar als niet iedereen kan fietsen of je wilt gerief meenemen …

 2. Strand ziet daar rustig uit. Bij ons Zandvoort niet. Veel drukker. Misschien komt dat je daar brede strand hebt. Hier niet bij ons. Je kan daar eindeloos lopen. Surfen en kiten hoort erbij. Wel uit kijken geblazen. Jullie hadden mooie plekje gevonden. Leuke foto’s. Je ziet het goed uit. Gelukkig maar.

  • Het is een ontzettend breed stuk strand en je kan van Zeebrugge naar Blankenberge wandelen. Dat heb ik al meer dan één keer gedaan met de kleinkinderen. Zelfs met mijn eigen kinderen ging ik in de zomer regelmatig tot daar. Gemakkelijk te bereiken van mijn huis uit.. .Dan nemen we de tram terug naar Zeebrugge ( want daar is de auto blijven staan hé)

 3. Daar kan je tenminste nog gewoon op het strand zitten. Knokke (en Blankenberge) is de ene beachclub na de andere. Ik vroeg me af waar de kinderen nog konden spelen zonder dat moeder en vader een (dure) strandstoel moeten betalen. Neen, ik vind het strand van Knokke er niet gezelliger op geworden.

  • Die beach clubs zijn echt niet voor mij. Tegenwoordig zijn het net pubs waar overvloedig wordt gedronken en waar er hier en daar een hoekje is ingeruimd voor de kinderen! Noemen ze dat naar zee gaan met de kinderen. Knokke en blankenberge wedijveren met elkaar!!
   Het is mooi om zien dat niet en om in groep eens door te zakken oké. Maar moet dat per sé op het strand?

   Ik zit graag (op een klein stoeltje anders geraak ik niet meer recht ,hahaha) op het zand en met zicht op de kinderen die mee zijn en kastelen bouwen of samen met hen eens naar zee gaan. Neen de ouders zitten liever op restaurant of gaan shoppen zoals onlangs is gebeurd . Vier kinderen zijn aan de verdrinkingsdood ijn ontsnapt. door oppassende redders; De kinderen dreven af naar de strandhoofden. De ouders hebben ze moeten zoeken …één koppel in een restaurant en een ander al shoppend !! De mensen beseffen te weinig hoe gevaarlijk de stroming in zee is!

 4. het strand lijkt daar wel eindeloos Magda..

  een ganse tijd geleden dat ik er nog eens was

  misschien omdat de terrasjes er ver te zoeken zijn

  prettige dag

  • ‘ k Zou eens terug gaan. De heropleving begint er. Maar inderdaad veel terrasjes en mooie gelegenheden zijn er niet . Er staan een paar terrasjes op het strand zelf. Niet te vergelijken met de beachclubs in Knokke of Blankenberge.

Geef een reactie