Beelden op de zeedijk in Knokke-Heist

Toen ik naar het strand reed om de vliegtuigen die op het strand landden te zien zag ik enkele beelden op de zeedijk staan. Ik ben op een later tijdstip (toen het ietsje beter ging met me) met de fiets de hele zeedijk afgereden om foto’s te maken van deze beelden.
Ze zijn allemaal spraakmakend en onbekende mensen die er staan te kijken spreken je vol bewondering aan over die prachtige beelden. De reeks gemaakt door Carole Feuerman zijn zo levensecht dat mensen aan de waterdruppels op het badpak voelen of dit water is . Ook de beelden gemaakt door  Rabarama spreken tot de verbeelding zij het op een heel andere manier en  dwingen je tot aandachtig kijken door de inkepingen en motieven bij de levensgrote beelden. Ik heb de (fiets) wandeling in twee keer gedaan en ontmoette hierbij veel mensen die de beelden fotografeerden en vol bewondering erover spraken!  Doe eens die wandeling !!

Dit jaar mag men met een gevoel van trots de 25ste editie van Sculpture Link aankondigen. Zij heeft plaats van 15 juni tot en met 15 augustus. Naar aanleiding van dit jubileum wil men iedere kunstliefhebber op een aangename wijze confronteren met het unieke beeldhouwwerk van twee internationaal bekende vrouwelijke kunstenaars met name de Amerikaanse Carole Feuerman en de Italiaanse Rabarama. Op een frappante en eigenzinnige wijze illustreren beiden het eeuwenoude thema van de vrouw en het vrouwelijke naakt. ….
De jubilerende beeldenwandeling wil de kijker verleiden met 25 monumentale werken die de schoonheid en de uitstraling van de vrouw bezingen en tevens de beeldende persoonlijkheid van de maker illustreren.”

 

De beelden van Carole Feuerman

 

 

 

 

 

 

Morgen de beelden van Rabarama!

14 gedachtes over “Beelden op de zeedijk in Knokke-Heist

 1. inderdaad heel mooi gedaan, alhoewel ik de indruk krijg dat de proporties van de dames niet altijd goed zijn. Dat hier een min of meer ideaal onmogelijk beeld neergezet wordt.

 2. prachtige kunstwerken Magda..

  ze lijken levensecht

  in heel wat steden worden in de zomer kunstwerken tentoon gesteld

  maar dat is werkelijk top

  fijn weekend

  • Dit jaar hebben ze met deze beelden toch een goede keuze gemaakt. Ik heb mensen gezien die met de fiets van beeld naar beeld reden ( oa ikzelf ) en dan spraken ze je aan dat ze het zo mooi vonden! Leuk voor het gemeentebestuur !

Geef een reactie