Site pictogram

Een beetje uitleg…

…waarom ik nog niet kom reageren bij jullie . Het gaat nog altijd niet  echt goed met mij. De Colitis Ulcerosa(=wordt beschouwd als een auto-immuun ziekte waarbij het lichaam zelf de dikke darm gaat aanvallen en een ontsteking veroorzaken. Colitis ulcerosa begint meestal in het rectum en gaat zich van daaruit geleidelijk over de dikke darm verspreiden. De klinische symptomen zijn buikpijn en bloederige stoelgang.) speelt me nog veel parten.  Bij de laatste controle  maandag in het ziekenhuis was er nog teveel ontsteking waar te nemen in de dikke darm. De dokter wil het nu aanpakken met antibiotica en nog een resem pillen om de maag en de darmen te beschermen. Eten is nog altijd een pijnlijke zaak, voornamelijk warm eten. De medicatie zorgt ervoor dat ik vlug moe ben en daardoor ook veel moet rusten. Dan blijft er enkel tijd over om in de namiddag even te fietsen of  wat boodschappen te doen. Een feit is dat ik me niet meer zo ziek voel .
Dat wilde ik toch even vertellen. Helemaal genezen zal iets van lange adem worden en eenmaal de ontsteking genezen zal ik preventief medicatie moeten nemen om niet nog eens zo’n ferme opstoot te krijgen. Ondertussen heb ik ontdekt (=navraag gedaan)dat veel familieleden aan vaderskant  te maken hebben of gehad hebben met darm problemen! Dus de dokter was in haar aanvankelijke beoordeling juist: ”  je hebt het in aanleg of erfelijkheid!”

~~~~~~

Toen ik een van de eerste keren  in de late namiddag een fietswandeling maakt merkte ik dat de dieren de koelte opzochten. Het was die dag erg warm geweest en in de late namiddag was er een briesje gekomen. Maar de koeien en de schapen bleven zoveel mogelijk in de schaduw .

Supporteren voor België .Er moest toen nog gespeeld worden tegen Brazilië en Frankrijk

Mobiele versie afsluiten