Een beetje uitleg…

…waarom ik nog niet kom reageren bij jullie . Het gaat nog altijd niet  echt goed met mij. De Colitis Ulcerosa(=wordt beschouwd als een auto-immuun ziekte waarbij het lichaam zelf de dikke darm gaat aanvallen en een ontsteking veroorzaken. Colitis ulcerosa begint meestal in het rectum en gaat zich van daaruit geleidelijk over de dikke darm verspreiden. De klinische symptomen zijn buikpijn en bloederige stoelgang.) speelt me nog veel parten.  Bij de laatste controle  maandag in het ziekenhuis was er nog teveel ontsteking waar te nemen in de dikke darm. De dokter wil het nu aanpakken met antibiotica en nog een resem pillen om de maag en de darmen te beschermen. Eten is nog altijd een pijnlijke zaak, voornamelijk warm eten. De medicatie zorgt ervoor dat ik vlug moe ben en daardoor ook veel moet rusten. Dan blijft er enkel tijd over om in de namiddag even te fietsen of  wat boodschappen te doen. Een feit is dat ik me niet meer zo ziek voel .
Dat wilde ik toch even vertellen. Helemaal genezen zal iets van lange adem worden en eenmaal de ontsteking genezen zal ik preventief medicatie moeten nemen om niet nog eens zo’n ferme opstoot te krijgen. Ondertussen heb ik ontdekt (=navraag gedaan)dat veel familieleden aan vaderskant  te maken hebben of gehad hebben met darm problemen! Dus de dokter was in haar aanvankelijke beoordeling juist: ”  je hebt het in aanleg of erfelijkheid!”

~~~~~~

Toen ik een van de eerste keren  in de late namiddag een fietswandeling maakt merkte ik dat de dieren de koelte opzochten. Het was die dag erg warm geweest en in de late namiddag was er een briesje gekomen. Maar de koeien en de schapen bleven zoveel mogelijk in de schaduw .

Supporteren voor België .Er moest toen nog gespeeld worden tegen Brazilië en Frankrijk

20 gedachtes over “Een beetje uitleg…

 1. Oei oei.. colitis ulcerosa is inderdaad geen pretje las ik op internet.. en omdat de oorzaak nog steeds niet helemaal duidelijk is, kunnen ze het ook niet genezen.. die medicijnen zijn ervoor om de boel rustig te houden, zodat je zo min mogelijk last ervan hebt. Ik hoop dat het snel een beetje onder controle komt magda.. beterschap!

  • Na een hele boel medicijnen en anale inspuitingen gegeven door verpleegsters ben ik nu bezig aan een antibiotica kuur. Dat is ook niet alles. Soms ben ik er kotsmisselijk van en hou ik geen eten binnen. Dat is iedere keer een stamp achteruit. Nog een ruime week te gaan en dan nieuwe onderzoeken. Ik hoop dat er dan verbetering is . Ik kan er me mee verzoenen dat ik eenmaal genezen preventief medicatie moet nemen maar zoals het nu is durf ik enkel in de namiddag eens weggaan. Je weet nooit hoe de reactie op voornamelijk warm eten zal zijn en ik moét zo gevarieerd mogelijk eten zegt de dokter. Geen dieet volgen. Het gaat langzaam beter met de warme maaltijden maar dan kan er weer een dag zijn dat ik doodziek ben van hetzelfde eten. En dan is het weer een dag van extreem moe zijn.
   Ach er eens over spreken lucht al wat op…

  • Zo’n bemoedigende woorden doen deugd en ik kan ze gebruiken ook. Want soms zinkt de moed in de schoenen .wanneer er weer een kramptoestand is! Ik probeer zo weinig mogelijk medicatie te slikken hiervoor. Deugd niet voor de maag!

 2. wat een ellende
  dat wordt dus voor altijd oppassen wat je eet en medicatie

  de dieren hebben het ook te warm, er zou daar wat meer schaduw mogen zijn, straks moeten ze gaan vechten voor een koel hoekje

  • Op den duur zal ik daar wel aan wennen en met de hulp van medicatie moet ik wellicht niet zo voorzichtig zijn zoals ik nu bezig ben. De dokter raadt me aan om stilletjes aan alles terug te leren eten.Makkelijk gezegd.

 3. Wat vervelend dat je steeds niet goed gaat met je. Wel mooie foto’s heb je gemaakt Magda. Voorspoedig herstel gewenst. Darmen wees voorzichtig….. Het is geen pretje. Eten is zeker vervelend.Groetjes,

  • Ik heb echt niet geweten dat Colitis Ulcerosa zo pijnlijk was. Omdat ik er ( zonder te weten ) al zo lang mee rondloop duurt het ook lang eer alles weer genezen is. En bezige bij die ik ben ,was dat aanvankelijk erg lastig om zo rustig aan te moeten doen..

  • Eerlijk gezegd ik wist ook niet dat zoiets niet zo vlug geneest. Ik heb natuurlijk hier en daar eens rond gevist en blijkbaar komt het meer voor dan ik dacht en bij iedereen was het pijnlijk. Alleen duurt het bij mij wat lang ;volgens de dokter omdat ik er al een hele tijd moet mee rondgelopen hebben zonder het te beseffen. en duurt de genezing ook langer..

Geef een reactie