De tuin…

… was mijn toevluchtsoord toen het niet erg goed ging met me. Ik heb er een massa foto’s gemaakt in die weken  waarbij ik het groeien , bloeien en verwelken van planten en bloemen zag evolueren. Ik bracht ook veel tijd door op mijn terras naast het tuinhuis met allerlei naai- en verstelwerk of gewoonweg zitten lezen en zodra het wat ging vond je me wel bezig met het onderhoud van de planten ,met  snoeien en water  geven. Het zwembad wordt  niet meer gebruikt als zwembad maar als reservoir voor het regenwater tijdens de wintermaanden. Als de droogte blijft aanhouden zal die binnenkort wel leeg geraken.
De groentetuin werd dagelijks voorzien van water. De aardbeien waren daar zeker dankbaar voor : ik heb kilo’s aardbeien kunnen plukken. De kleine aardbeien dienden om confituur te maken en de grote om zo op te smullen… Peultjes bij de vleet en nu komen de boontjes aan en de courgettes en kleine komkommers. De tomaten heb ik zoals vorig jaar tussen de bloemen geplant. Een tip die ik ergens gelezen had en blijkbaar zijn de tomatenplanten me daar dankbaar voor want net als vorig jaar zie ik de bloesems zachtjes aan veranderen in tomaten! En het zijn er veel!  Maar andere groenten zoals wortelen en spinazie gedijen niet erg in die hitte , zelfs niet als ik ze elke dag water geef. Ook de gemakkelijke radijsjes schieten gewoon de lucht in. Sla zaaide ik in een grote schaal en plantte die dan uit.   Maar de warmte is dan wel goed geweest voor de aalbessen en de rabarber. Ik heb mijn buren ook laten delen in die oogst.

Poes kwam af en toe eens kijken wat ik aan het doen was.
Tijdens het warmste van de dag verkoos ze toch om binnenshuis in de koelte te blijven!

16 gedachtes over “De tuin…

  1. Dit ziet heel mooi uit. Je hebt wel prachtig tuin. Gezellig met bloemen te zien. Dan wil zeker niet weg.
    Mooie foto’s. Vanmiddag hebben wij lekker vakantie. Eigenlijk nu al. Ferry heeft deze week nachtdienst gehad. Hij ligt te slapen. Fijne dagen gewenst.

    • Ja er zijn veel kleurtjes in de tuin ,maar met die warmte bloeit alles zo vlug. De rozen zijn momenteel uitgebloeid. De tweede bloei laat op zich wachten door de droogte en de hitte. Als de droogte blijft uren zie ik alles uitgebloeid zijn einde augustus. Ondertussen genieten we er maar van . Genieten jullie ook maar van de vakantie en het mooie weer!

    • De tweede serie medicatie slaat beter aan en ik kan al pijnloos eten! Benieuwd wat de controle maandag zal opleveren. Ik kan nog niet zeggen dat ik genezen ben maar het gaat nu eindelijk de goede richting uit.

Geef een reactie