Het strand als Luchthaven

Terwijl ik door het ziek zijn nogal aan huis gekluisterd was, zag ik op een dag kans ( ik had een “goede dag “, de andere dagen noemde ik mijn “bad days” ) om met de auto eens naar zee te rijden.  Normaal zou ik zoiets met de fiets doen.  Ik wilde de Airshow( klik) eens zien. Een  spektakel waarbij kleine vliegtuigen bij laag water op het strand landden en ook weer opstegen. Ik zou parkeren op een grote parking vlak bij de plaats waar de airshow doorging.

Dat mocht ik vergeten . Een vriendelijke parkingwachter kwam me verwittigen dat ik daar momenteel niet mocht parkeren. De parking was voorbehouden voor de organisatoren en de piloten. Tja ik ben dan maar een eindje teruggereden . Ik ging  te voet terug en de parkingwachter excuseerde zich toen hij me te voet zag terugkomen. Ach , hij deed ook maar zijn werk en toen merkte ik  dat al die wagens  op de parking  een groot  ” Airshow” plakkaat achter hun raam hadden staan .

Het was jammer genoeg “hoog water” . De landingsbaan was overspoeld zodat er geen show te bespeuren viel. De vliegtuigen stonden allemaal op het “droge zand” geparkeerd.
Pas tegen de avond( bij eb) zou het spektakel opnieuw beginnen. Toch was het mooi om al die vliegtuigen van dichtbij te kunnen bekijken. Alleen had ik er niet op gerekend dat ik een flink eind te voet moest gaan en eenmaal terug thuis mocht ik er letterlijk bij gaan liggen…

     Bij vloed lag de landingsbaan in het water!

 

 

 

14 gedachtes over “Het strand als Luchthaven

  • De nieuwe straffere medicatie doet hopelijk zijn werk en ik houd al eten binnen. Wel moet ik na de middag een uurtje gaan liggen anders haal ik het einde van de dag niet.
   Zie ik iets over het hoofd? Geef mij eens een tip wie jij bent?

  • Het werd tijd dat ik me niet meer zo ellendig voel! Overal langskomen en reageren zit er nog niet in. Ik kom wel al lezen. De bedoeling was om begin juli eens naar Roeselare te komen . Altijd interessant voor de koopjes 🙂

  • Het is niet echt een reuze succes geweest ,teveel afgelastingen . Het trok wel volk aan maar ja als je dan afkomt van buiten de stad en het gaat niet door dan is dat geen reclame.. De organisatoren gaan hun huiswerk de volgende keer toch beter moeten voorbereiden

 1. Vliegtuigen op de stranden heb ik nooit gezien. Wel apart om te zien daar.Je keek zeker vreemd op. Prachtig foto’s serie heb je gemaakt. Erg leuk om te zien. Rustig aan doen Magda. Dan je je te veel te goede. Je weet het beste wat je voelt. Toch blijkbaar is toch te veel geweest voor je. Rustig opbouwen met je gezondheid.

  • Ja thuis voelde ik me prima tussen die krampsessies door( want naar het toilet gaan was echt een hele operatie van pijn en krampen). Ik zat al zo lang thuis en wilde eens de zee zien en tevens ook die vliegtuigen. Maar ik heb het daarna wel rustier aan gedaan !

 2. je hebt deze vliegtuigen wel heel knap gefotografeerd Magda

  op vrijdag was ik er eerder toevallig ook, maar in de vooravond bij eb..ging het evenement toch niet door..

  na lang wachten ging het eerste vliegtuig onmiddellijk met de neus in het zand..en werd het gebeuren afgelast..

  hoe het de volgende dagen verliep, weet ik wel niet

  prettige dag

  • O dat vliegtuig met zijn neus in het zand heb ik zien staan. Ik kon er echter niet genoeg dichtbij komen om een foto te maken. Het is méér afgelast dan ze vooraf dachten en de mensen wisten nooit op voorhand of de show ging doorgaan of niet. Snap ik niet goed :de getijden zijn toch genoegzaam op voorhand bekend !Veel gemor. Maar àls het doorging was het wel een echt spektakel. Ik heb foto’s gezien en filmpjes van enkele senioren die dit aantoonden .

 3. ook wel speciaal al die vliegtuigen op het strand

  begrijpelijk dat het wat te veel was voor je, ze zouden een ‘shuttle’ naar het strand moeten inzetten voor geïnteresseerden die geen eind kunnen wandelen om welke reden dan ook

Geef een reactie