wandeling …bis

 

Klaar om verder te wandelen?
We lieten “Langhals” achter ons en in het straatje op weg naar de volgende installatie zagen we dit “kunstwerk ” dat op de eerste verdieping een raam bedekte.  Nergens een vermelding te vinden wellicht een kunstuiting van de bewoner.

 

We zagen het mooie gebouw van het Rijksarchief.

Vlak ervoor lag het roze paviljoen. We konden er niet op want de toegang was aan de andere kant van de Coupure. Toen we op de brug stonden om de andere kant te bereiken zagen we veel jachten liggen aan de ene kant en het roze paviljoen aan de andere kant.

We keerden niet meer terug naar het paviljoen maar zetten onze weg voort om via het mooie Astridpark terug de draad van de wandeling op te pikken.

 

Het ‘Lucashuis’, naast het park, valt op door de houten 19de-eeuwse gevel.

Toen kwamen we aan de Vismarkt waar de kraan staat om de brug -iets verder gelegen- af te werken. Nog een blik op de vele torentjes van dit gebouw en we gingen verder.

We bereikten de Rozenhoedkaai waar het ontzettend druk was. Veel mensen zitten op de  stenen omheining . Je hebt er een mooi zicht en de bootjes varen er ook af en aan. We hadden toch al een lange wandeling achter de rug en even zitten op een terrasje was welkom. Iets drinken en een dame blanche eten kikkerde ons weer op..

Langs de Dyver bereikten we het Oud St Jan waar heel veel mensen zaten de genieten op het terras met zicht op een installatie. Op de achtergrond de mooie Onze-Lieve-Vrouwe kerk

.

.

We wandelden onder een mooi poortgebouw en zagen de bekende brug in de verte die leidt naar het Begijnhof.

En toen kwamen we op het Wijngaardplein waar de paardenkoetsen staan die de toeristen een rit door de stad aanbieden, maar ook de vele zwanen die hier verblijven.

De zwanen zijn aan het broeden en om hen wat privacy te bieden staan er rieten matten rond hun nest. Ook wel een beetje om te vermijden dat dieven aan de haal gaan met de eieren( Blijkbaar is daar geld mee te verdienen ). Op de foto hierboven zie je rechts nog een stukje van zo’n rietenmat.

En toen stapten we via het Sashuis en met zicht op de andere poort van het Begijnhof naar het station waar de auto in de parkeergarage stond.

Nog een laatste blik op het Minnewater( zonder het drijvend gebouw )

10 gedachtes over “wandeling …bis

  1. het poortgebouw dat je hebt gezien dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw en maakte deel uit van een privéverbinding tussen het st Janshospitaal en het vroegere hospitaal van het Minnewater;Werd enkel gebruikt om zieke te vervoeren en door dokters en verplegers

  2. Dat Lucas huis is heel mooi
    Soms vind ik de kunstwerken een beetje te …
    Moet ineens denken aan de zwanen eieren die gestolen werden … erg toch

    • Ja een flinke wandeling was het wel. We zijn om 15 uur gestart , namen twee pauzes en kwamen omstreeks 19.30 aan de parkeergarage bij het station. Het was die dag ontzettend mooi weer en dan wil je wel tot het uiterste genieten. De andere avonden was het altijd al zo vroeg koud.

Geef een reactie