De tijd vliegt !

 

Het was zo’n drukke week dat ik niet aan bloggen geraakte.

De week begon met een namiddagje koersbal . Het was de laatste keer dat we binnen speelden want vanaf volgende week wordt er opnieuw pétanque gespeeld buiten en dit tot in oktober. De punten werden opgeteld en de twee beste spelers kregen een fles wisky voor de beste mannelijke speler en een bokaal advokaat voor de beste vrouwelijke speelster. Bij de koffie werden er stukken broodpudding geserveerd van een bakker die er zijn specialiteit van gemaakt heeft!

Ik had mijn zinnen gezet op het vullen van de bloembakken  en bloempotten en was op het einde van vorige week om een heleboel geraniums geweest die in de aanbieding stonden in de AH , een halve euro per plant goedkoper dan elders. Ik had er 35 nodig en dat kan al tellen hé ! Ook eens naar intratuin geweest in Maldegem omdat je daar niet alleen veel bloemen en planten aantreft maar ook originele decoraties. Altijd leuk om de nieuwe trends eens te zien. Zelfs Sergio Herman maakt er reclame voor een nieuwe borden en schalen!

  Je kunt er ook allerlei stekjes aankopen voor een klein prijsje en een sanseveria die een bloemstengel heeft. Nog nooit gezien! 

Dan nog eens naar het tuincenter waar je alle groenteplanten en bloemen kan kopen tegen billijke prijzen in Maldegem bij marktkramers die op verschillende namiddagen rechtstreeks verkopen uit hun serres. Maar gezien veel mensen dit weten is het nu- midden in het plantseizoen- lang aanschuiven( soms een uur !!).Dat zag ik echt niet zitten temeer omdat het zachtjes begon te regenen en omdat het aanschuiven om in de schuur te geraken  in …openlucht was.
Omdat ik enkel nog kleinere plantjes wilde  als een soort vulling tussen de geraniums  gingen we dan maar naar een nabijgelegen tuincentrum.

Dan ben ik met mijn vriendin ook nog eens om aardbeien gereden naar Moerkerke : 2 euro voor een halve kilo middelmatig grote en 3.50 euro voor grote. Gelukkig staan er op deze boerderij veel automaten anders zou het ook aanschuiven zijn. De mond aan mond reclame is enorm. Mensen uit het Antwerpse die hier op weekend waren  , kwamen voor hun hele familie aardbeien kopen!!

We maken er altijd een gezellig uitje van  met koffie en pannenkoeken of een gebakje. Dat hebben we wel nodig hoor want het is best vermoeiend dat soort shoppen 🙂 🙂

In dit tuincenter is een mooie cafetaria

Het was beginnen regenen en toen sprongen we maar binnen in de Euroshop voor  een pannenkoek met een kopje thee.
In het tuincenter was er geen koffie te krijgen in de schuur .

Nadat we aardbeien hadden gekocht reden we door naar Sluis en dronken in de omgeving
van die molen een warme chocomelk en een wafel met warme krieken met saus.
Ik was kouwelijk die dag : alle redenen zijn goed om eens door te snoepen 😉

.

En dit was vandaag. Ik was chauffeur voor mijn vriendin  die in Veurne moest zijn op de
jeugdrechtbank voor een familiekwestie. De emoties waren groot geweest en dat hebben we
verwerkt in een  koffiepauze op de markt in Veurne op een zonnig terras !

9 gedachtes over “De tijd vliegt !

Geef een reactie