1 mei in de tuin

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van deze zonnige dag

 

Zelf heb ik de Dag van de Arbeid letterlijk ingevuld. Ik ben de hele dag bezig geweest in de tuin. Bloemen planten, wieden, bloembakken vullen… nu maar hopen dat het weer geen spelbreker wordt want de ijsheiligen zijn nog niet langs geweest.
Nog van een rustige avond genieten en hopen dat het morgen opnieuw zo’n mooie dag wordt. Deze middag heb ik in elk geval een tijdje buiten in het zonnetje kunnen zitten .

Er zijn veel bloesems aan het kleine appelboompje.
Vorig jaar bloeide die ook maar er was nachtvorst en alle bloesems waren verdwenen.
Geen appels natuurlijk. Nu maar hopen dat ik dit jaar  appels mag oogsten!

 De bleke en donkere jasmijn dragen dit jaar enorme bloemtrossen en ze ruiken ook zo heerlijk    

Ik hoef niet naar het Hallerbos. Hier staan rondom  het huis veel hyacinten in bloei. Elk jaar komen er meer en meer bij.

De lelijkste boom in de tuin staat in bloei. Opa vond het een slangenboom met zijn slingertakken en enkel op de uiteinden kreeg die witte bloemetjes die later  rode besjes werden. Een hulstboom want met de jaren is het geen struikje maar een echte boom.
Op een paar dagen tijd staat er een mooie bloemkroon op de schoenlappersplant. De tulpen die nu bloeien staan schots en scheef met hun bloemknop. Het valt danig op. De wind?

Ik heb jaren deze muurbloem( linksboven) die in verschillende kleuren bloeien gehad en opeens was die verdwenen.. Een echte ouderwetse en gemakkelijk te kweken plant . Toen ik die geurende planten zag staan in het tuincentrum heb ik er eentje gekocht en ik hoop dat die zich weer flink gaat vermeerderen. Mijn moeder noemde die ” groveliers”. Rechtsboven de judas penning die al zijn penningetjes aan het vormen is.
Vergeetmenietjes staan ook de hele tuin door. Wanneer die uitgebloeid zijn trek ik de planten uit want anders staat de tuin volgend jaar helemaal vol. Die zaaien zich enorm uit. Héél mooi maar té is soms toch té.
De geraniums krijgen morgen hun plaatsje, ik zag  het niet meer zitten om die vandaag nog op de vensterbanken te zetten.Op die tuinzetel kun je me vinden als nu het zonnetje schijnt! Wanneer het warmer is verhuis ik naar het terras achteraan. De onderste foto is een paar vierkante meters van mijn ” bos”. In de zomer is het dichtgegroeid ( en heb ik er ook geen werk aan) Dit jaar heb ik vooraan ( niet zichtbaar )een stuk ingezaaid met bijenvriendelijke bloemen. Ik ben benieuwd. Achteraan zie je nog juist de schommelbank. Niet aan te raden om er te zitten, die moet eerst nog met de drukspuit gewassen worden. Zalig om daar te zitten bij  ondergaande zon.

Voor straks slaap lekker! Zal voor mij geen probleem zijn 🙂

 

15 gedachtes over “1 mei in de tuin

 1. Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt. 🙂 Je hebt een mooie en gevarieerde tuin, Magda! Het is heerlijk als alles in bloei staat, dan is het genieten… 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Gezien 1 mei intussen bijna een week achter de rug is, kom ik hier snel reageren.
  Lijkt mij een heel nuttige tijdsbesteding voor die dag. Ten minste als je dan natuurlijk niet in een of andere stoet wil gaan meelopen.
  Ik kreeg een uitnodiging daartoe, maar had andere plannen 😉
  1 mei was in de UK geen feestdag, zij vieren vandaag Mayday.
  En gezien ik op dinsdag mijn levering vers georganiseerd heb, speelde ik van ‘business as usual’.
  Alhoewel, wij openden de winkel maar vanaf 13u. Het werd een succes, wij kregen veel kopers over de vloer. En ik kon de versie waren checken en in de winkel zetten.

  • Niet aan mij besteed want dan moet alles er “gelekt”bijliggen en ik heb liever een soort boerentuin waar de natuur een beetje zijn gang mag gaan.Ik heb al veel tuinen gezien maar altijd draait het uit op thema tuinen,omzoomde perken met daarin bv bloemen op kleur , borders met vooraan lage bloemen en achteraan hogere…. Allemaal heel mooi en ik geniet ervan om zo’n tuinen te zien. Maar het toont dat het aangelegd is.Ik heb liever dat de natuur zijn gang gaat

  • Dank je wel. Ik voel me gelukkig als alles groeit en bloeit in mijn tuin en als dat al eens buiten de lijntjes kleurt laat ik de bloemen toch maar groeien.Maar af en toe moet ik drastisch wieden en uittrekken.

Geef een reactie