Bloesemtijd

Deze kerselaar was de lievelingsboom van opa. Aanvankelijk was het een sprietig boompje met enkele takken  die in  de hoogte groeiden. Opa zorgde ervoor dat er onderaan niet teveel zijtakken kwamen( zoals op de eerste foto). Jaar na jaar groeide hij beetje bij beetje hoger. Toen opa er niet meer was heb ik de bloesems op de stam na de bloei verwijderd . Ik ben zeker dat hij goedkeurend zou knikken als hij zijn kerselaar zo mooi in bloei zag staan. Op twee dagen tijd stonden al de bloesems voluit. Je ziet het verschil op beide foto’s .

19 gedachtes over “Bloesemtijd

 1. Bomen zijn mooi maar nog prachtiger als ze in bloei staan. 🙂 Alleen jammer dat ze vaak zo snel uitgebloeid zijn! Maar het blijft een genot om naar te kijken… 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Like

  • Ja de natuur barst precies open. Het gaat allemaal zo vlug. Sebastien had nog maar in de paasvakantie de struikjes wat effen gesneden en nu waren er al serieuze uitschieters en ben ik nog maar eens met de schaar langsgelopen eer dat het een hele karwei wordt.

   Like

  • Inderdaad zo jammer ,maar ik was al blij dat de magnolia toch ruim 14 dagen standhield. Andere jaren is er altijd stormwind en zijn de bloesems na een week al aan het afvallen. Deze kerselaar doet er ook wat langer over dan andere jaren , nu pas beginnen de bloesems neer te vallen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.