Deltavliegers en katjes aan de treurwilg

Tijdens het weekend hoorde ik een brommend geluid in de lucht. Ja ze zijn er weer die deltavliegers  met motor. Ik had dit geluid al een paar keer gehoord maar omdat de lucht zo bewolkt was ( het was hier niet zo zonnig als in het binnenland) kon ik ze niet zien.

Nu zag ik er twee overvliegen. De grote camera had ik uitgeleend aan de zoon omdat hij tijdens het weekend voor zijn schoonzusje communiefoto’s zou maken . Dus moest ik me zien te redden met mijn gsm. De foto’s zijn niet denderend want  inzoomen is niet echt ideaal met een gsm.
Als ik dat brommend geluid hoor  dan weet ik dat de lente echt in aantocht is want dan zie en hoor ik ze wekelijks. Je moet het maar doen  want erg comfortbal ziet het er niet uit en wellicht moet je ook nog stevig gekleed zijn !

Toen ik probeerde die deltavliegers in beeld te krijgen  viel mijn oog op de lange slingers van de treurwilg. Ik stelde vast dat er heel veel katjes aan de slingers hingen. Dat was me voordien  niet opgevallen!  Ook de krulhazelaar heeft dit jaar enorm veel katjes gehad  en het minihazelaartje zag ik dit jaar voor de eerste keer vol katjes staan. Blijkbaar een goed voorjaar voor deze bomen .

 En nu maar hopen dat het een zachte  lente wordt en een warme zomer!

19 gedachtes over “Deltavliegers en katjes aan de treurwilg

  1. Hier heb ik ze ook al zien overvliegen. Leuk die katjes aan de treurwilg. 🙂 Op naar de volgende lente… We hebben al een mooi voorproefje gehad. 🙂
    Fijne groetjes, Heidi

    • Ja er zijn hier in de buurt zijn er ook grasmachines die overdreven lawaai maken. Op dat ogenblik kan je maar best niet buiten zitten! Je krijgt er gewoon hoofdpijn van. Ach en dan zeg je toch maar niets want je moet zelf ook gras afrijden natuurlijk en misschien vinden ze het lawaai van jou grasmachine ook storend. Allemaal oke zolang het niet op zondag gebeurt ( hier is er een gemeente reglementering dat er geen gras op zondag mag afgereden worden)

  2. Goedemorgen Magda,

    Deltavliegers is altijd wel leuk om te kijken. Voor mij zie ik niet in de lucht vliegen. Dan kan ik gelijk afvoeren naar zk. Hoogtevrees voor mij. Het is juist heel mooi gezicht van deze foto’s. Treurwilg gaat behoorlijk groeien. Prachtig foto’s. Bij ons zie nog niet groeien in de buurt.

    Ik wil je persoonlijk bedanken voor felicitaties. Dank je wel. Mooie foto heb je voor mij neergezet. Helaas heeft niet iedereen goed gelezen. Heel jammer. Jij wel Magda.

    http://www.gifanimaties.nl/files/animaties-gif/dankjewel/animaties-gif-dankjewel-3906648.gif

  3. Het ziet er eerder uit als paragliders dan deltavliegers.. die zijn wat meer driehoekig. Maar ik dacht dat een paraglider geen motortje had.. dus wat je dan hoort brommen..?
    We zijn in Zuid-Frankrijk vaak in een klimgebiedje geweest waar er ook mensen met zo’n ding naar beneden springen.. lijkt me nog enger dan klimmen.. en dat vind ik al niks hahahaa!
    Vanaf de Puy de Dôme vertrokken er deltavliegers.. dat ging bij eentje mis, die kwam zoeffff weer terug naar de berg.. en was meteen kapot! Iedereen was erg geschrokken daar, maar gelukkig was alleen die deltawing dus kapot.. de mensen mankeerden niks.
    Groetjesss!

    • Normaal is het altijd ėėn deltavlieger.Nu waren er twee .Door het zonlicht en wegens de grote hoogte zag ik het niet goed op het schermpje van mijn gsm. In elk geval hadden ze allebei een motor.Die maakt behoorlijk veel lawaai.

  4. lang geleden dat ik eens een deltavlieger gezien heb Magda..

    en de weersvoorspellingen voor de volgende dagen zijn prima

    prettige dag

    • Het was vandaag al mooi weer en daar heb ik van geprofiteerd in de tuin het is hoognodig dat ik een mooi kleurtje krijg in mijn gezicht.
      Die deltavlieger heeft gezelschap gekregen en bij mooie avonden zal die misschien samen met de tweede deltavlieger ’s avonds zijn luchtwandelingetje maken

Geef een reactie