photohall

Op facebook ben ik lid van twee besloten groepen:  De dag van toen Knokke-Heist  en   Knokke vroeger en nu

De bedoeling van deze twee groepen is zoveel mogelijk foto’s verzamelen van Knokke-Heist : de bewoners , beroepen, huizen, hotels, cafés,  landschappen…
Het is ongelofelijk wat er al allemaal de revue is gepasseerd. Je staat ook verstomd hoe vlug een mens iets vergeet vooral als je postkaarten ziet van vroeger  en hoe het er tegenwoordig uitziet.

In 2011 was er van de gemeente uit een vraag aan alle bewoners of ze foto’s hadden die indertijd gemaakt werden door Photohall . Elke zomer liep er  voornamelijk op de zeedijk een fotograaf van de firma Photohall die foto’s maakte van mensen die oa.op de zeedijk wandelden. Je kreeg dan een bewijsje en het stond je vrij om de andere dag de foto te komen ophalen, tegen betaling natuurlijk.
De foto’s werden ingezameld in het heemkundig museum Sincfala om er een tentoonstelling rond te bouwen en dit in het kader van het Internationaal fotofestival KnokkeHeist.
Ik heb toen in fotoalbums van mijn ouders gezocht naar zo’n foto’s. Ik ben die gaan afgeven in het museum waar de foto’s werden geregistreerd zodat je die na de tentoonstelling terug kon ophalen. Alles is prima verlopen. Verschillende foto’s werden uitgekozen  voor de tentoonstelling .

Onlangs zag ik tot mijn verrassing deze foto verschijnen in een van die besloten groepen! Mijn broer, mijn vader en ikzelf . Een foto getrokken door een fotograaf van photohall  op de zeedijk ter hoogte van het Van Bunnenplein!

 

25 gedachtes over “photohall

  1. ik heb ook nog foto’s thuis genomen door photohall ,maar dan wel op de dijk van Blankenberge. Vanuit Brugge was Blankenberge dichter dan Knokke.Waar is de tijd!?!?

  2. Zeg dat wel en dan nog zo’n mooie foto; Ik moet daar zo ongeveer 10 à 11 jaar geweest zijn.

    Inderdaad nu staat de oude blog terug op google. Nu maar hopen dat skynet een beetje mee wil werken ,want als ik hun handleiding wil lezen vlieg ik er onmiddellijk uit. Kan zijn dat hun site overbelast is. Ik zal maar blijven proberen !!

    • Die mail heb ik gekregen ,maar zodra ik op de handleiding klik en dus daar moet inloggen floept het beeld weg. Ik kan niet eens een nota versturen. Ik wacht nu nog even en probeer het dan nog eens!! Ik vrees ervoor 🙁

  3. Grappig om jezelf zo onverwachts tegen te komen! 🙂

    Btw.. als je op Google ‘dekindertjes’ invoert, staat je oude skynetblog als tweede om aan te klikken hoor! Dus het is daar niet verdwenen. Denk dat dat ook aan die overbelaste servers lag ( want ik denk dat dát het was.. als iedereen tegelijk gaat verhuizen, zal dat weleens zulke problemen kunnen geven hè. Dat hadden ze bij skynet niet goed ingeschat denk ik).
    Groetjesss!

    • Niet zo erg verbaasd want ik bezit die foto maar wel omdat het in die besloten groep ineens geplaatst werd. Blijkbaar hebben veel mensen mijn vader gekend te lezen aan de reacties op deze foto! Sommigen herkenden mij in dat meisje 😉

    • Die tentoonstelling was echt mooi. Je zag hoe de mensen vroeger leefden en werkten. Hoe ze gekleed waren hoe ze hun vrije tijd invulden. Ook héél veel over het vissersleven in Heist. Veel bewoners schuimen nu nog de rommelmarkten af op zoek naar postkaarten van Knokke en Heist. en die kaarten worden dan op een van die twee groepen gepost.
      Ik ben al veel te weten gekomen over mijn eigen geboortestad!!

Geef een reactie