De tweede week van de Paasvakantie

Zoals hij beloofd had, is Sébastien teruggekomen  en zijn we verder aan het werk in de tuin. Verleden week waren we vooral bezig met gras afrijden en verticuteren en perkjes vol gooien met sierboomschors. Deze week zijn we bloemaarde gaan kopen  en plantjes voor de groentetuin. De kleinzoon heeft de sierstruikjes gesnoeid en oma heeft een stukje in de tuin omgespit want daar gaan we bijenvriendelijke bloemen zaaien. Vandaag hebben we de plantjes in de groentetuin geplant. Morgen gaan we de bloembakken opvullen en klaarzetten. Het is nog veel te vroeg om die met zomerbloemen te vullen . Alleen heb ik in een paar bakken aan de voorkant van het huis viooltjes geplant . Ziet er beter uit dan die lege stenen bakken.Maar dat ga ik morgen allemaal tonen.
Vandaag hebben we de “werkdag” afgesloten met een super ijs van De Post: Frambozen en crème brulée voor mij en voor Sébastien frambozen en m&m .

De magnolia staat momenteel geweldig te bloeien. Ik trok een serie foto’s en wil jullie mee laten genieten. Tja het zijn maar foto’s ,in het echt is het nog mooier!

23 gedachtes over “De tweede week van de Paasvakantie

 1. Magnolia is een prachtige boom. Wel jammer dat hij zo snel uitgebloeid is! Maar dat is zo me alle bloeiende en sierbomen. Een ijsje zou ik ook wel lusten… :-p 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

 2. De overburen hebben ook zo’n mooie magnolia in de voortuin staan.. vanuit de keuken kijk ik er op en kan ik dus ook zo genieten. Ik was bang dat die enorme hoosbuien van de week alle bloemen er gelijk uitgeslagen zouden hebben, maar nee hoor.. valt reuze mee. Hij is nog steeds prachtig!
  Groetjesss!

  • Nu de magnolia zo overdadig bloeit hebben we hier wel geluk met het weer: geen stortbuien en ook geen stormwind! Ik vind dat die met de jaren meer en meer bloemen krijgt of komt het misschien omdat ze niet zo vlug afvallen dit jaar..

  • Dit boompje telt al een heleboel jaartjes en heeft al takken verloren door stormweer en ook eens door een omvallende boom( verkeerd ingeschat toen die werd afgezaagd). En hoe ouder die wordt hoe meer die bloeit, allée die indruk heb ik toch 🙂

 3. Wat een mooie foto’s. Ik heb de indruk dat de magnolia overal veel weelderiger bloeit dan andere jaren. Jammer dat de bloei maar van zo korte duur is.

 4. Wel Magda, ik ben ook volop in de tuin bezig, maar ik heb de bloem zaadjes voor de bijenvriendelijke bloemen vandaag gezaaid want op het zakje staat van maart tot april. Ik hoop dat er van verleden zomer ook nog bij zullen zijn wat de drie schildpadden lopen veel plat en de drie poesen gebruiken het omgespit za d dan wat graag voor wc . Morgen de schors er over .

  • Ik ben benieuwd wat er allemaal zal bovenkomen! Het is de eerste keer dat ik zo’n bloemenzaad gebruik.. Dat is dan ook een plek waar geen onkruid kan groeien , ik kan toch niet mijn hele border vol gooien met sierboomschors( wat nogal duur uitvalt )

Geef een reactie