Die laatste donderdag…

…van de maand hebben we niet overgeslagen . Met de twee oudcollega’s zijn we naar de Westhoek geweest!
Maar Pasen had eerst voorrang op mijn blog en daarna de kleinzoon die een paar dagen op vakantie kwam . Vanavond is Sébastien terug naar huis  want morgen gaat hij met een vriend op stap. Volgende week komt hij zeker terug zei hij. Vandaag heeft hij het groentetuintje omgespit en mooi geharkt. Oma heeft geholpen om de aardbei plantjes uit de bloempotten te halen en in de tuin te planten en verder heeft hij ook nog de uitjes en sjalotten geplant. Het was een heerlijk weertje en je hoefde niet eens een jas aan te trekken.
Maar omstreeks 15.30uur was het gedaan. De lucht werd inktzwart en het begon te regenen. De bui dreef gelukkig vlug weg richting Nederland . Maar nu alles nat lag was de goesting om nog iets te doen in de tuin over.
We zijn dan samen naar een tuincenter gereden in Maldegem. Ik wilde dit eens tonen aan hem.  Een tuincenter waar er enkel planten en  groenten verkocht worden om die dan in je eigen tuin te planten. Je hoeft niks meer te zaaien want je kunt het daar kopen. Van sla tot spinazie ,bieten, kolen, peterselie, bonen, rabarber, knolselder, allerlei kruiden… noem het en je kan het daar vinden. Zo heb ik verleden jaar bonenplantjes gekocht in potjes nadat ik er tevergeefs twee keer gelegd had en er geen zag bovenkomen. Thuis heeft de kleinzoon ook een groentetuin en volgende week gaan we nog eens terug om plantjes.
Je zag dat het seizoen voor de uitbaters pas begonnen is maar toch stonden de mensen al aan te schuiven om voornamelijk groenteplantjes  te kopen. En als de tijd daar is voor zomerbloemen dan moet je echt geduld oefenen eer je aan de beurt komt. Maar het loont , niet duur en mooie planten. Ik ben hier precies reclame aan het maken 🙂  Ach als het goed is mag het ook eens gezegd worden. En het is ook  ” men zegge het voort”. Zo kwam ik dit adres  te weten. Of ik iets gekocht heb ? Grote witblauwe en effen donkerblauwe violen, peterselieplantjes en ik nam ook spinazieplantjes mee. Benieuwd hoe die gaan uitgroeien. Het groentetuin seizoen is daarmee begonnen en vlugger dan ik gedacht heb dank zij de hulp van Sébastien.
Rond halfacht deze avond werd het pikdonker in de verte en begon het te regenen maar in de andere richting scheen de zon. Er verscheen een fantastische regenboog en na een tijdje verscheen er een tweede . Ik kon die niet op één foto krijgen, maar het was een volmaakte boog.
Morgen gaan we dan naar Veurne…

 

 

11 gedachtes over “Die laatste donderdag…

  1. Je hebt geluk Magda, wat zeg ik, Je hebt dubbel geluk! 🙂 Je hebt een lieve en behulpzame kleinzoon en dan nog het geluk om een dubbele regenboog te spotten, wat ook nog eens geluk brengt, wat een geluk is dat! 😀 De beste reclame is de mond aan mond reclame. Dit is hier blijkbaar duidelijk. 🙂 😉
    Fijne groetjes, Heidi en ik hoop dat alles goed gaat met de gezondheid!

  2. Wauw wat is deze foto’s heel mooi geworden. Dan zie ik gelijk dubbele regenboog.Jullie lekker bezig met tuintjes. Volgende week ga je wat halen. Wat leuk dat je kleinzoon ook groentetuin hebt. Groentetuin is lekker vers. Heel leuk idee…Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Geef een reactie